Työ & ura

Miltä rekrytointikonsultin työpäivä todellisuudessa näyttää?

Oletko kiinnostunut rekrytoinnista, mutta mietit, mitä työ oikeasti sisältää? Consultant Managerina (sekä Team Managerin) työskentelevä Aki kertoo blogissamme, miltä hänen työpäivänsä rekrytoijana näyttää.

Aloitin Academic Workilla syksyllä 2017 Consultant Managerina eli tuttavallisemmin rekrytoijana tai rekrytointikonsulttina. Valmistuin tradenomiksi Laurealta 2016 ja valmistumisen jälkeen työskentelin GameStopilla myymäläpäällikkönä. Aikani AW:lla on ollut täynnä uuden opettelua, onnistumisia ja yllätyksiä. Nyt ajattelin avata hiukan tarkemmin rekrytoijan työpäivää:

7:45 Työpäivä alkaa: kahvia ja sähköpostien tarkistus

Suunnittelen itse oman kalenterini ja tykkään yleensä aloittaa päivän aikaisin. Suurin osa rekrytoinnin kollegoistani saapuu toimistolle kahdeksan ja yhdeksän välillä. Itse pidän siitä, että olen ennen muiden saapumista ehtinyt tarkistaa sähköpostin ja orientoitua päivään. Totta kai: jos aloittaa aikaisin, voi yleensä myös lähteä muita aiemmin!

8:30 Asiakastapaaminen

Meilien jälkeen tapaan myynnin kollegaani ja käymme lyhyesti läpi erään asiakkaamme tilannetta. Tämän jälkeen suuntaamme asiakastapaamiseen neuvottelemaan tulevasta yhteistyöstä. Käyn yleensä joka viikko 1-2 asiakastapaamisessa; toisinaan myyjän kanssa ja toisinaan yksin. Asiakastapaamisissa pyrin ymmärtämään asiakkaan bisnestä ja tilannetta, jotta voin auttaa häntä onnistumaan tavoitteissaan. Minun tehtäväni rekrytoijana on löytää asiakkaalleni parhaat tekijät – optimitilanteessa pääsemme rakentamaan pitkäaikaisen yhteistyösuhteen ja auttamaan kasvuyrityksiä eteenpäin.

11:00 Lounas merimaisemissa

Olin suunnitellut jääväni asiakastapaamisesta lähialueelle tapaamaan toista asiakasta, mutta suunnitelmiin tuli muutos ja suuntaankin takaisin toimistolle. kesällä Keilaranta 5:ssä voi syödä ulkona auringonpaisteessa! Vuodenajasta ja fiiliksestä riippuen istun hieman rauhoittumaan. Tällä kertaa sain seuraani työparini Katri, jonka kanssa käymme läpi päivän työtilannetta.

12:30 Työhaastattelu

Lounaan jälkeen käyn työpisteellä, mutta nopeasti siirryn haastatteluhuoneeseen. Rekrytoijana etsin asiakkailleni työntekijöitä ja vastaan koko rekrytointiprosessista niin hakuvaatimusten määrittelystä haastatteluihin ja loppuneuvotteluihin. Haastatteluita on työtilanteesta riippuen 3-8 viikossa, tänään haastattelen uransa alkuvaiheessa olevaa koodaria.

14:00 ”Tavallista työtä” – eli useita keskusteluita erinäisten tahojen kanssa

Haastattelun jälkeen palaan taas hetkeksi työpisteelleni – mutten taaskaan pitkäksi aikaa. Rekrytointikonsultin työ on nopeatempoista ja vaihtelevaa, esimerkiksi tulostimelle kävellessä juttelen useamman kollegani kanssa niin työtehtävien priorisointiin kuin huomiseen yhteistyöpalaveriin liittyen.

15:00 Palaveri työparini kanssa

Lähes joka päivä istun jonkun hetken kollegoideni kanssa sisäisessä palaverissa. Tänään istumme alas Katrin kanssa ja keskustelemme hakujeni tilanteesta. Katri työskentelee osa-aikaisesti opintojen ohessa Junior Rekrytoijana ja toimii työparinani. Lisäksi vietän aikaa esimerkiksi rekrytoinnin tiimimiittareissa tai myyjien kanssa.

16:00 Kotia kohti!

Kun aloittaa päivän aikaisin, voi usein myös lähteä ajoissa. Päiväni vaihtelee paljon, mutta tänään suuntaan heti palaverin jälkeen autolla Hyvinkäälle. Huomiseen!

Kuten aiemmin mainitsin: urapolkuni rekrytoinnin pariin ei ollut alusta saakka suunniteltu tai loppuun saakka mietitty. Myynnillisen luonteeni takia ajattelin päätyväni jonkinlaiseen myyntityöhön, mutta päädyinkin myyntiorganisaatioon rekrytoijaksi. Toisaalta se ei haittaa, sillä Academic Workilla oikeastaan kaikki kollegani ovat myyntihenkisiä. Rekrytoijan työssä on ollut myös yllätyksiä, olin ajatellut perinteisempää HR-työtä, johon kuuluu paljon hallintoa ja tylsiä juttuja. Todellisuudessa hallintoa oli vähemmän kuin odotin, neuvottelujen määrä taas yllätti positiivisesti. Pelkäsin, että nopetempoisena henkilönä tylsistyisin, mutta onneksi työssäni on paljon muuttuvia tekijöitä ja voin asettaa itselleni kovat tavoitteet joita kohti työskennellä.

Haluatko mun työkaveriksi?

Tule mukaan Academic Workin matkalle!

Menestymään pääset täältä.
Jaa artikkeli