My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Academic_Work-rekrytoijan-tyopaiva
Työ & ura

Miltä rekrytointikonsultin työpäivä todellisuudessa näyttää?

Oletko kiinnostunut rekrytoinnista, mutta mietit, mitä työ oikeasti sisältää? Kävimme juttelemassa Consultant Managereidemme kanssa kuullaksemme miltä heidän työpäivänsä rekrytoijana näyttävät - oikeasti.

Consultant Manager, CM, rekrytoija, konsulttipäällikkö, rekrytointikonsultti - rakkaalla lapsella on monta nimeä! Näillä kaikilla nimillä kutsumme meidän asiakastyötä tekeviä rekrytoinnin ammattilaisia, jotka toimivat niin konsulttien esihenkilöinä kuin asiakkaiden rekrytointiasiantuntijoina.

Rekrytoijien joukkomme on hyvin moninainen, sillä meillä uskotaan ihmisten potentiaaliin pelkän CV:n sijaan. Vuosien kokemus on osittanut meille, ettei huippurekrytoijaksi ole vain yhtä tiettyä polkua, tutkintoa tai taustaa, vaan kyse on ihmisen asenteesta, taidoista ja persoonasta. Rekrytoijajoukostamme löytyykin niin kasvatustieteilijöitä, kauppatieteilijöitä, tradenomeja, hallintotieteilijöitä, restonomeja, psykologieja ja sosiologeja.

Enemmän tai vähemmän kaikki rekrytoijamme sanovat samaa: Academic Workilla työskentely sisältää paljon onnistumisia, oppimista ja yllätyksiä. Kysymys kuuluu miltä tyypillinen rekrytoijan päivä yleensä näyttää?

8:30 Työpäivä alkaa: kahvia ja sähköpostien tarkistus

Meillä Academic Workilla on hyvin joustavat työaika ja -paikka käytännöt: toiset tykkäävät aloittaa päivän kukonlaulun aikaan ja työskennellä kotoa käsin koko päivän, kun taas toiset saapuvat nauttimaan toimiston hulinasta joskus yhdeksän maissa. Rekrytoijat kuitenkin kaikki nyökkäävät sille, että päivä aloitetaan työkavereita moikkaamalla, kahvilla (tai teellä) ja sähköpostin purkamisella: onko asiakkaalle noussut uusi tarve tai konsultilta kysymys työhön liittyen?

09:30 Asiakastapaaminen

Rekrytoijamme käyttävät ison osan päivästään asiakkaiden kanssa toimimiseen. Yhdessä Account Managereiden kanssa rekrytoijat sopivat asiakasyhteistyön kehittämisestä, toimivat asiakkaan yhteyshenkilöinä ja palvelevat monenlaisissa tarpeissa. Rekrytoijat palaveeraavat asiakkaiden kanssa myös säännöllisesti, joko yhdessä Account Managerin kanssa tai itsenäisesti. Rekrytoijan työssä onkin tärkeää paneutua asiakkaan bisnekseen ja pyrkiä löytämään erilaisia ratkaisuja resursointihaasteisiin niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Optimitilanteessa yhteistyöstä rakentuu pitkäaikainen strateginen kumppanuus, jossa me Academic Workilla voimme auttaa asiakkaitamme heidän kasvusuunnitelmissa!

11:30 Lounas

Olin suunnitellut jääväni asiakastapaamisesta lähialueelle tapaamaan toista asiakasta, mutta suunnitelmiin tuli muutos ja suuntaankin takaisin toimistolle. kesällä Keilaranta 5:ssä voi syödä ulkona auringonpaisteessa! Vuodenajasta ja fiiliksestä riippuen istun hieman rauhoittumaan. Tällä kertaa sain seuraani työparini Katri, jonka kanssa käymme läpi päivän työtilannetta.

12:30 Työhaastattelu

Lounaan jälkeen käyn työpisteellä, mutta nopeasti siirryn haastatteluhuoneeseen. Rekrytoijana etsin asiakkailleni työntekijöitä ja vastaan koko rekrytointiprosessista niin hakuvaatimusten määrittelystä haastatteluihin ja loppuneuvotteluihin. Haastatteluita on työtilanteesta riippuen 3-8 viikossa, tänään haastattelen uransa alkuvaiheessa olevaa koodaria.

14:00 ”Tavallista työtä” – eli useita keskusteluita erinäisten tahojen kanssa

Haastattelun jälkeen palaan taas hetkeksi työpisteelleni – mutten taaskaan pitkäksi aikaa. Rekrytointikonsultin työ on nopeatempoista ja vaihtelevaa, esimerkiksi tulostimelle kävellessä juttelen useamman kollegani kanssa niin työtehtävien priorisointiin kuin huomiseen yhteistyöpalaveriin liittyen.

15:00 Palaveri työparini kanssa

Lähes joka päivä istun jonkun hetken kollegoideni kanssa sisäisessä palaverissa. Tänään istumme alas Katrin kanssa ja keskustelemme hakujeni tilanteesta. Katri työskentelee osa-aikaisesti opintojen ohessa Junior Rekrytoijana ja toimii työparinani. Lisäksi vietän aikaa esimerkiksi rekrytoinnin tiimimiittareissa tai myyjien kanssa.

16:00 Kotia kohti!

Kun aloittaa päivän aikaisin, voi usein myös lähteä ajoissa. Päiväni vaihtelee paljon, mutta tänään suuntaan heti palaverin jälkeen autolla Hyvinkäälle. Huomiseen!

Kuten aiemmin mainitsin: urapolkuni rekrytoinnin pariin ei ollut alusta saakka suunniteltu tai loppuun saakka mietitty. Myynnillisen luonteeni takia ajattelin päätyväni jonkinlaiseen myyntityöhön, mutta päädyinkin myyntiorganisaatioon rekrytoijaksi. Toisaalta se ei haittaa, sillä Academic Workilla oikeastaan kaikki kollegani ovat myyntihenkisiä. Rekrytoijan työssä on ollut myös yllätyksiä, olin ajatellut perinteisempää HR-työtä, johon kuuluu paljon hallintoa ja tylsiä juttuja. Todellisuudessa hallintoa oli vähemmän kuin odotin, neuvottelujen määrä taas yllätti positiivisesti. Pelkäsin, että nopetempoisena henkilönä tylsistyisin, mutta onneksi työssäni on paljon muuttuvia tekijöitä ja voin asettaa itselleni kovat tavoitteet joita kohti työskennellä.

Haluatko mun työkaveriksi?

AW_image1_1200x600px.jpg

Tule mukaan Academic Workin matkalle!

Menestymään pääset täältä.