Vaikket kuorruttaisi CV:täsi väreillä ja visuaalisilla elementeillä, kannattaa tekstimuotoiluun kiinnittää silti huomionta. Bold- ja Italic-muotoilut sekä riittävät rivivälit ovat helppoja keinoja parantaa ansioluettelon luettavuutta.
Aikajärjestys: Työkokemustasi ja koulutustasi listatessasi, käytä käänteistä kronologista järjestystä eli ensimmäsenä nosta esiin viimeisin kokemus/koulutus ja alimpana kaukaisin relevantti kokemus. Muista, että jokaista elämäsi työpaikkaa ei tarvitse listata. Voit hyvin avata vain tärkeimmät tai viimeisimmät 2-3 työpaikkaa ja lisätä loppuun lauseen, kuten "Lisäksi olen työskennellyt mm. toimistoassistenttina ja kesätyöntekijänä varastolla".
Työkokemus: avaa muutamalla ranskalaisella viivalla mitä vastuullesi kuului ja mitä sait aikaan. Keskity ilmaisemaan informatiivisen napakasti, eli niin, että keskeiset avainsanat (taidot, kyvykkyydet, kokemus) nousevat esiin ja täytesanojen määrä on minimissä.
Koulutus: mieti onko toisen asteen koulutus enää relevantti - usein lukiokoulutus ei tuo lisäarvoa, jos opiskelet jo korkeakoulussa. Sen sijaan esimerkiksi ammattikoulusta saatu datanomin koulutus voi olla erittäin relevantti, jos haet opintojen oheen IT-työpaikkaa. Korkeakouluopinnoista keskiarvoa (GPA) ei tarvitse merkitä ellei sitä ole erikseen pyydetty. Sen sijaan opintojen etenemisvaihe (suoritettujen opintopisteiden tai -viikkojen määrä) voi olla hyödyllinen tieto
Yhteystiedot: Sukupuoli, sivilisääty, perhetiedot, uskonto, syntymäaika tai tarkat osoitetiedot eivät ole tarpeellisia CV:ssä. Sen sijaan puhelinnumero, sähköposti ja virallinen nimesi tulee olla selkeästi ja helposti löydettävissä.
Suosittelijat: Voit merkitä ansioluetteloosi valmiiksi suosittelijoittesi nimet, tittelit ja organisaatiot. Mikäli jostain syystä et halua ilmoittaa vielä suosittelijoita, voit merkitä CV:hen esimerkiksi "Suosittelijoiden yhteystiedot pyydettäessä." Tarkistathan työtä hakiessasi työpaikkailmoituksesta, pyydetäänkö suosittelijoiden yhteystiedot jo etukäteen. Muista myös kysyä suosittelijoiltasi lupa käyttää heitä suosittelijana!
Kieli: Hyvä nyrkkisääntö CV:n kirjoituskielen valinnassa on katsoa haettavan työpaikan ilmoitusta. Mikäli työpaikkailmoitus on englanniksi, tulee myös CV:n olla englanniksi. Jos taas ilmoitus on suomeksi, niin sekä suomen- että englanninkielinen CV käyvät, ellei toisin mainita.