My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image
Alumnitarinat

Anssin urapolku hoitoalalta pilvikonsultiksi ja pilvikonsultista Academyn opettajaksi

Kolme vuotta Academyn ensimmäiselle AWS-kurssille osallistumisesta on vierähtänyt, kun Anssi Hakanen aloitti opettajan työt kesäkuussa Academic Workin sisaryrityksellä ja Academyn oppimiskumppanilla Brightsilla.

"Opettaminen tuntuu kivalta, erityisesti kun on itse kokenut saman puristuksen ja ollut osa sitä porukkaa.”

Anssi pystyy tarjoamaan koulutettavilleen vertaansa vailla olevaa tukea, sillä tietää, miltä prosessin läpikäynti tuntuu ja mitä oppiminen vaatii. Mutta miten Anssi itse päätyi aikoinaan hakemaan Academyn koodikurssille, mitä hän on tehnyt sen jälkeen ja miten tiet veivät takaisin Academyyn? Tässä on Anssin uratarina.

Nuorena Anssille ei ollut selvää, mikä hänestä tulee isona. Yläasteen jälkeen hän kokeili pariakin eri koulua, mutta kiinnostus ei riittänyt viemään niitä loppuun – tai todennäköisesti ala oli kokonaan väärä. Anssi teki erilaisia töitä, kävi armeijan, matkusteli pitkään ja huomasi, että tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Motivaatiota kouluttautumiseen alkoi kertyä ja 23-vuotiaana Anssi aloitti lähihoitajan ja lukion kaksoistutkinnon, jota seurasi kolmisen vuotta töitä kehitysvammaisten kanssa hoitoalalla. Anssi viihtyi hoitoalan työssään hyvin ja oli miettinyt jatko-opintojakin, mutta kiinnostus IT-alaa kohtaan alkoi kipinöidä. Peliharrastusten kautta koneiden käyttö oli tuttua, nuorena Super Nintendosta liikkeelle lähtien.

”Olin siinä uskossa, että koodaus ja työt IT-alalla vaativat todella taitavaa matemaattista tietämystä ja osaamista, mutta aloin kuitenkin tutkimaan asiaa ja tein ilmaisia verkkokursseja. Silloin into hakeutua kunnolla opiskelemaan alaa syttyi.”

Koulutustarjonta yllätti

Maaliskuussa 2019 Anssi lopetti hoitajan työnsä ja suoritti Helsingin yliopiston ohjelmoinnin alkeiskursseja, joita voikin suositella muille vasta-alkajille. Tarkoitus oli hakeutua johonkin ammattikorkeakouluista, mutta eri vaihtoehtoja googlatessaan vastaan tuli silloinen AW Academy, joka vaikutti liian hyvältä ollakseen totta.

”Olin varma, että koulutuksessa on jokin koira haudattuna. Alalla työskentelevä ystävä kuitenkin kertoi kurssien olevan juuri sitä mitä luvataankin.”

Anssi päätti hakea mukaan ja pitkähkön hakuprosessin myötä sai näytettyä itselleen, että IT-ala ei välttämättä vaadikaan matemaattisia superlahjoja. Java-kurssi oli ykkösvaihtoehto, mutta paikka löytyi AWS-kurssilta (Amazon Web Services) ja kesäkuussa 2019 intensiivinen oppimismatka alkoi.

”Kokemus oli intensiivinen ja hauska. Päivät tuntuivat pitkiltä, mutta 12 viikkoa meni supernopeasti ja oli kivaa jakaa kokemus samassa tilanteessa olevien kurssikavereiden kanssa.”

Samalla tuleva jännitti, vuonna 2019 Academy ei ollut vielä järjestänyt pilviteknologiakoulutusta Suomessa, eli kokemuksia ei löytynyt samalla lailla kuin nykyään. Nyt Academyn kiihdytyskaistalta valmistuneita alumneja on Suomessa kaiken kaikkiaan yli 600 ja kansainvälisesti jo yli 3500.

”Kaikki IT-alalla tietää, että se on jatkuvaa oppimista”

Kolmen kuukauden puristuksen jälkeen työt alkoivat heti seuraavana maanantaina. Anssi aloitti hommat konsulttitalossa ja pääsi heti käsiksi uusiin töihin.

”Kurssin opeista oli hyötyä ja sen jälkeen pystyi todella ryhtymään heti töihin, vaikka tietenkin oli paljon uutta ja opittavaa.”

Muut työkaverit ottivat alanvaihtajat hyvin vastaan.

”Ihmisiä kiinnosti koulutus ja tausta, mutta ei epäilyttänyt. Oltiin innoissaan siitä, että on ihmisiä erilaisilla taustoilla ja ajattelutavoilla varustettuna. Kaikki IT-alalla tietää, että se on jatkuvaa oppimista. Erityisesti uran alussa jokaisen projektin työkalut ja toimintatavat ovat uusia ja aluksi ollaan melko pihalla, mutta tekemällä sitä oppii.”

Kolme vuotta vierähti konsulttitalon Cloud Solutions Specialist -roolissa, jossa Anssi pääsi tutustumaan hieman myös bisnespuoleen ja huomasi, että IT-alalla rooleissa sivuttain liikkuminenkin on yleistä ja eri alojen taustoista voi olla yllättävälläkin tavalla hyötyä.

”IT-alalla pääsee helposti hyödyntämään aiempaa, ihan erilaista osaamista. Esimerkiksi entinen automyyjä voi helposti päätyä koodaamaan autoihin liittyvää softaa.”

Nyt Anssi opettaa Academyn uusia alanvaihtajia

”Olin miettinyt jo koulutuksen aikana, että tämän tyylisen konseptin kanssa työskenteleminen voisi olla todella antoisaa.”

Anssi on Brightsin ja Academyn opettajaverkoston ensimmäinen sisäinen opettaja koko konsernissa. Ensimmäisinä kuukausina Anssi on osallistunut muiden kouluttajien kursseille ja ollut heidän tukenaan sekä suunnitellut ja valmistellut tulevia koulutuksia. Marraskuussa koitti uuden uran jännittävin hetki, kun oma neljän viikon opetuspätkä syksyn Java-luokalla starttasi.

”Ensimmäisen viikon jälkeen tuntui jo tutulta ja siltä, että olen oikeassa paikassa.”

Anssin mukaan on parasta olla mukana mahdollistamassa sama urakäännös muille, jonka on itse päässyt kokemaan ja onkin huomannut, että kiinnostus alanvaihtoa kohtaan on noussut omassakin kaveripiirissä.

”Huikea olla mukana, kun uskoo konseptiin ja on itse nähnyt ja kokenut, että se todistetusti toimii.” fiilistelee Anssi.

Kiihdytyskaistalle kohti uutta uraa pääsee hakeutumaan taas pian, kun kesän 2023 koulutukset julkaistaan alkuvuodesta!

Alumnitarinat