My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
ServiceNow-konsultti
Alumnitarinat

Nopein kiihdytyskaista IT-alalle – ServiceNow-teknologian taitajat revitään työmarkkinoilla käsistä

Academic Work Academyn supersuositun ServiceNow-koulutuksen läpikäyneitä alanvaihtajia odottaa tulevaisuusvarma ura yhden tämän hetken nopeimmin kehittyvän bisnesteknologian parissa. ServiceNow-osaajat ovat työmarkkinoilla nyt ja tulevaisuudessa aivan erityisen kuumaa kamaa eikä uudelta uralta puutu mahdollisuuksia tai kehityssuuntia.

Academyn 12 viikon kansainvälinen ServiceNow-koulutus tarjoaa eväät uudelle uralle, vertaistukea ja työelämässä myöhemmin elintärkeitä ServiceNow-kontakteja muista Pohjoismaista.

Lue alta, mitä IT-ura teknologian ja bisneksen leikkauspisteessä ServiceNow-konsulttina on alumneillemme tarjonnut. Koulutuksen parista IT-alalle aiemmin kiihdyttäneet Mandi Nikulainen, Henrik Karvonen, Alisa Konovalova ja Besart Kaza kertovat miksi he päätyivät valitsemaan ServiceNow’n.

ServiceNow’n potentiaali paljastui vasta koulutuksessa

Tiedätkö mitä ServiceNow-konsultti tekee? Ei haittaa! Eivät tienneet alumnimmekaan ennen koulutukseen hakeutumista.

“En oikeastaan tiennyt ServiceNow’sta mitään ennen kuin tutustuin koulutusvaihtoehtoihin. Otin ServiceNow’sta hieman selvää ja rehellisesti sanoen, en oikeastaan edes ymmärtänyt kuinka paljon potentiaalia alalla olisi,” aiemmin yrittäjänä valaistus- ja valomainosalalla toiminut Henrik Karvonen paljastaa.

Henrik ajatteli, että jos ovet ServiceNow-koulutukseen avautuvat, niin sen jälkeen on helpompaa suuntautua IT-alalla muuallekin. Järkeilyssä on perää, mutta ServiceNow vei lopulta Henrikin täysin mennessään.

“Järkeilyni kääntyi lopulta aivan päälaelleen, kun vain pääsin ServiceNow-hommiin käsiksi. Tämän teknologian parissa on niin paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, että työpäivät eivät käy tylsäksi,” Henrik kuvailee.

Myös matkailualan liikkeenjohdon restonomiksi aiemmin valmistunut Mandi Nikulainen haki mukaan koulutukseen, vaikka tunnustaakin ettei ennen kurssin alkua ihan täysin ymmärtänytkään, mistä ServiceNow’ssa on kyse.

Yritysten liiketoimintaa tehostava teknologia ServiceNow automatisoi esimerkiksi toistuvia paperihommia ja raivaa näin tilaa ajattelulle. Järjestelmän parissa työskentely on yhdistelmä alustan valmiiden rakennuspalikoiden yhdistelyä eli low-code-kehitystä sekä erilaisten toiminnallisuuksien ohjelmoimista eli scriptaamista JavaScript-ohjelmointikielen avulla. Teknisen taituroinnin kuten ServiceNow-alustan ylläpidon, ongelmatilanteiden ratkomisen ja pienkehitystehtävien lisäksi työhön voi kuulua roolista riippuen myös liiketoimintahaasteiden määrittelyä ja ratkaisujen suunnittelua yhdessä asiakkaiden kanssa.

Mandi vaikuttui erityisesti tästä ServiceNow’n tavasta sujuvoittaa yritysten toimintaa prosesseja automatisoimalla, joten hänelle oli unelmahomma päästä osaksi tätä kehitystä.

“Edelleen hämmästelen, miten monipuolisesti ServiceNow’ta voi hyödyntää, ja miten alusta jatkaa kehittymistään.”

ServiceNow voitti koodaamisen

Alanvaihtajille koodaaminen on usein tutumpaa kuin ServiceNow. Myös käännöstoimistossa projektipäällikkönä aiemmin työskennellyt Alisa Konovalova oli aluksi kiinnostunut niin sanotusta “puhtaasta” koodaamisesta, mutta päätyi siitäkin huolimatta hakemaan juuri ServiceNow-kurssille.

Ohjelmoinnin perusteita itseopiskeluna harjoitellut Alisa huomasi pian innostuvansa erityisesti ongelmanratkaisutehtävistä, joita hän kuvailee nykyisessä ServiceNow-konsultin työssään hyvin kokonaisvaltaisiksi.

“Tässä työssä pääsee konkreettisesti pähkäilemään miksi jokin skriptinpätkä ei toimi, mutta lisäksi tavoitteena on muodostaa isompi kuva kokonaisuudesta ja auttaa asiakasta ratkaisemaan liiketoimintaan liittyviä haasteita ja ongelmia,” Alisa kuvailee.

Vuosia IT-alasta haaveillut entinen hammasteknikko Besart Kaza on samoilla linjoilla Alisan kanssa – ServiceNow’n parissa työskentely on täydellinen tasapaino koodaamista ja työskentelyä ohjelmistoalustalla.

“Ilman koodaamistakin voi tehdä paljon asioita, mutta ServiceNow-konsultin työssä on myös reilusti Javascript-koodaamista,” Besart huomauttaa.

Nopeasti kiinni uuteen uraan

Intensiivikoulutuksen myötä uusi ura on plakkarissa 12 viikon koulutuksen jälkeen ja mikä parasta, ServiceNow’n valitseminen oman IT-uran starttipisteeksi ei rajaa pois muita IT-alan mahdollisuuksia - päinvastoin!

Monipuolinen työ ServiceNow’n parissa tarjoaa pehmeän laskun halutulle IT-alalle, mutta se myös mahdollistaa syvän IT-asiantuntijuuden kehittymisen henkilön omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Näkökulmia ServiceNow’n parissa työskentelyyn on lukemattomia – liiketoiminnallisesta tai hallinnollisesta näkökulmasta aina syvätekniseen osaamiseen saakka.

“Alalla ei ole tällä hetkellä tarpeeksi osaajia, joten työt eivät ole ihan heti loppumassa,” alumnit muistuttavat.

Siksi koulutus onkin alanvaihtajalle täydellinen mahdollisuus päästä nopeasti kiinni uuteen uraan.

“ServiceNow on paras, nopein ja tehokkain väylä kiihdyttää uudelle uralle,” Alisa kiteyttää.

“Ja ServiceNow’n parissa IT-alan kehityksen todella huomaa,“ muut kokemusasiantuntijat täydentävät.

Kiinnostuitko ServiceNow-koulutuksistamme?

Olemme vuodesta 2017 lähtien järjestäneet Suomessa yli 10 ServiceNow-koulutusta mahdollistaen noin sadalle alanvaihtajalle uuden uran ServiceNow-konsultteina.

Koulutuskumppanimme ja sisaryrityksemme Brights Learning on ohjelmistoyritys ServiceNow'n virallinen koulutuskumppani.

Julkaisemme uusia koulutusohjelmia säännöllisesti. Seuraa siis koulutussivuamme ja hae mukaan, kun seuraavan kerran avaamme haun ServiceNow-koulutukseen.

Alumnitarinat