My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image
Asiakasreferenssit

"Laskutettavaan asiakastyöhön muutamassa päivässä" – Fraktio nappasi alanvaihtajataustaisen Sannan riveihinsä

Academyn 12 viikon intensiivikoulutuksen päätyttyä Sanna Launonen pääsi näyttämään osaamisensa ohjelmistotalo Fraktiossa. Fraktio on tunnettu kokeneista ohjelmistokehittäjistään sekä ennakkoluulottomuudesta uudenlaisia toimintatapoja kohtaan.

Academic Work Academy yhdistää rekrytoinnin, koulutuksen ja konsultoinnin ainutlaatuisella tavalla osaamispulasta kärsivien yritysten avuksi. Käytännössä Academy-konseptilla Academic Work etsii ja kouluttaa vahvalla motivaatiolla ja hyvillä oppimiskyvyillä varustetut alanvaihtajat junior-tason osaajiksi, minkä jälkeen konsultit aloittavat työt Academic Workin asiakasyrityksissä.

"Eniten 12 viikon koulutuksessa mietitytti tietysti se, että kesto on vain 12 viikkoa." -Joonas Pajunen, Fraktio

"Odotimme Academic Work Academysta henkilöä, jolla on ymmärrys ja perusosaaminen relevanteista teknologioista, toimintatavoista ja työkaluista. Eniten 12 viikon koulutuksessa mietitytti tietysti se, että kesto on vain 12 viikkoa. Verrattuna siihen, että monet, itseni mukaan lukien on istunut vuosikausia koulun penkillä", kertoo Fraktion operatiivinen johtaja Joonas Pajunen.

Kokemus eri alalta on ollut hyödyllistä

Launoselle valittiin Fraktiolla tiimi, jossa hän sai tukea usealta mentorilta. Hän pääsi laskutettavan asiakastyön pariin jo ensimmäisten työpäivien aikana. 

Launosen tapauksessa kyseessä oli Full Stack JavaScript -kurssi, jossa opeteltiin pääteknologian lisäksi muun muassa tietokantojen ja pilvipalveluiden perusteita sekä totuteltiin jatkuvan käytännön harjoittelun ja ryhmätöiden avulla toimimaan osana ketterää ohjelmistokehitystiimiä.

"Aiempi työkokemus toiselta alalta on ollut hyödyksi erityisesti yhteistyössä asiakkaiden kanssa." -Joonas Pajunen, Fraktio

"Kuvaus, minkä saimme kurssin perussisällöstä, täsmäsi. Perusasiat hänellä olivat hallussa. Selvästi aiempi työkokemus toiselta alalta on ollut hyödyksi erityisesti yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Hän on ohjelmistokehityksen lisäksi osannut toimia tiimissä ja asiakkaan kanssa yhteistyössä", Pajunen sanoo.

Konsultin roolista talon palkkalistalle

Launoselle Academyn kautta alan vaihtaminen on ollut mittava ura-askel ja intensiivikoulutus on tuntunut oikealta ratkaisulta. 

"Minulla on jo yksi korkeakoulututkinto taustalla ja toisen hankkiminen olisi kestänyt pitkään." 

Launonen ehti työskennellä Fraktiolla Academic Workin konsulttina puolisen vuotta, jonka jälkeen Fraktiolla päätettiin palkata hänet omaksi työntekijäksi. 

"Puolen vuoden kohdalla tiimistä kantautui viestiä, että Sanna on nyt “valmis”. Hän hoiti tehtäviä siinä vaiheessa jo itsenäisesti", Pajunen sanoo. 

"On ollut mahtavaa päästä Fraktiolla alusta asti tekemään asiakkaalle tärkeää projektia – ja ihan vain koodaamaan. Se on ihan parasta", Launonen toteaa.

 Academic Work Academyn kanssa yhteistyöhön ryhtymisessä edesauttoi tieto siitä, että AW seuloo koulutukseen erityisesti oppimisesta motivoituneita henkilöitä. Ohjelmistokehityksen alalla työssäoppiminen korostuu.

"Academy on vaihtoehto perinteiselle rekrytoimiselle ja meille toimiva konsepti", Pajunen toteaa.

22.11.2019

Asiakasreferenssit