Miksi Academic Work?

Olemme nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys. Yrityksesi voi keskittyä ydintoimintaansa, kun etsimme tarpeisiinne sopivat henkilöt puolestanne - laadusta ja tehokkuudesta tinkimättä!

Tehostetaanko yhdessä yrityksesi rekrytointeja?

Henkilöstötarpeen tarkka määrittely ei aina ole helppoa. Yli 20 vuoden kokemuksemme myötä osamme tunnistaa piilevätkin tarpeet ja toimia strategisena kumppanina henkilöstöresurssoinnissa. Kohderyhmätuntemuksemme, henkilöstöpalveluiden asiantuntijuutemme sekä tyytyväisten asiakkaidemme ansiosta olemme yksi alamme nopeimmin kasvavista yrityksistä Suomessa. Palvelemme isoja, globaaleja toimijoita, pk-yrityksiä, startup-yrityksiä, non-profit toimijoita ja julkisen hallinnon toimijoita.

Lue lisää tyytyväisistä asiakkaistamme.

Asiakkaanamme saat laadukkaan, joustavan ja ripeän kumppanin, kohderyhmän asiantuntijan sekä palvelukokemuksen.

74
Net Promoter Score eli NPS-lukumme vuonna 2020
26 %
Liikevaihdon kasvu vuonna 2019
54.5M€
Liikevaihto vuonna 2019

Ainutlaatuinen kohderyhmätuntemus - me tunnemme uran alkuvaiheen osaajat

20-vuotisen kokemuksemme takaa perusteellisen kohderyhmän tuntemuksen, jonka ansiosta tiedämme, kuinka houkutella, rekrytoida ja sitouttaa uran alkuvaiheen ammattilaisia. Laadimme vuosittain YPAI-tutkimuksen, jossa selvitämme mm. mitkä ovat Suomen houkuttelevimmat työnantajat sekä mitä asioita nuoret ammattilaiset arvostavat työnantajassa eniten. YPAI:n avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ainutlaatuista ja ajankohtaista tietoa uran alkuvaiheen osaajien mieltymyksiä, joiden avulla organisaatiot voivat puolestaan kehittää houkuttelevuutaan, työnantajamielikuvaa ja sitouttamista.

Yhteistyömme ei rajoitu vain työn välitykseen, vaan olemme tukena myös työsuhteen aikana: neuvomme työsuhteeseen liittyvissä käytännön asioissa ja varmistamme jatkuvalla yhteydenpidolla, että työntekijä saa kaiken mahdollisen tuen menestyäkseen asiakasyrityksessä.

Kaikki YPAI-tutkimuksesta

Laadukas & luotettava kumppani

Meillä on ollut ilo ja kunnia palvella yli 20 vuoden ajan asiakkaitamme henkilöstöresursoinnissa. Asiakastyytyväisyyskeskiarvomme (Net Promoter Score, NPS) oli vuonna 2020 sykähdyttävät 74, mikä on osoitus pitkäjänteisestä ja luotettavasta yhteistyösuhteesta. Vuosien saatossa olemme kansainvälisesti työllistäneet lähes 150 000 uran alkuvaiheen osaajaa ja jo kymmenennettä vuotta putkeen Ruotsin emoyhtiöllämme on alan tyytyväisimmät asiakkaat.


Seuraamme jatkuvasti niin asiakkaidemme, konsulttiemme kuin työnhakijoiden tyytyväisyyttä meihin varmistaaksemme ensiluokkaisen palvelun. Meille sinun tyytyväisyytesi on kaikki kaikessa, onhan visiomme olla sinun ensisijainen valinta kumppania päätettäessä.


Olemme Great Place to Work -sertifioitu, sillä uskomme, että kun työntekijämme voivat hyvin ja ovat motivoituneita, voimme myös palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Vastuullinen toimija

Olemme sitoutuneet Vastuullinen Työnantaja -periaatteisiin, joiden mukaan:

 • Toimimme syrjimättömästi
 • Kunnioitamme työelämän tasapainoa ja vaalimme hyvinvointia
 • Panostamme esihenkilötyöhön
 • Tuemme työssä kehittymisessä ja työn merkityksellisyyden kokemisessa
 • Varmistamme työn vaatimusten mukaisen palkkauksen
 • Sitoudumme hyvään hakijakokemukseen

Lisäksi pyrimme omalla toiminnallamme kehittämään suomalaista työmarkkinaa ja henkilöstöpalvelualaa monin tavoin. Olemme useampana vuonna toimineet Helsinki Priden yhteistyökumppanina ajaaksemme yhdenvertaista ja inklusiivista työelämää. Halumme olla myös ratkaisemassa yhteiskunnallisesti merkittäviä työllisyyskysymyksiä, kuten kohtaanto-ongelmaa.

Voit lukea lisää vastuullisuustoimistamme vuoden 2019 Vastuullisuusraportistamme.

Uniikki ekosysteemi, josta räätälöidä tarpeisiisi sopiva ratkaisu

Perinteisten henkilöstöpalveluiden, eli henkilöstövuokrauksen ja rekrytoinnin lisäksi tarjoamme sisaryritystemme avulla sinulle räätälöityjä palvelumalleja. Ekosysteemimme avulla voimme löytää innovatiivisia resursointiratkaisuja yrityksesi tarpeisiin, oli kyse sitten yksittäisen projektin resursoinnista, pysyvistä rekrytoinneista tai hybridimallista. Tarjoamme lisäksi työnantajamielikuvapalveluja.

AW Academy on rekrytointi- ja uudelleekoulutusratkaisuja tarjoava sisaryrityksemme, joka tarjoaa kampuksellaan Espoon Keilaniemessä Boot camp -mallilla toimivia koulutusohjelmia uranvaihtajille. Koulutusohjelmat räätälöidään suoraan yritysten tarpeisiin ja konsultit valitaan huolellisesti oppimiskykyä ja motivaatiota mittaavalla rekrytointiprosessilla. AW Academyssa on myös mahdollista uudelleen- ja lisäkouluttaa olemassa olevaa henkilökuntaa.

Digitalent on senior-tason it-osaajiin erikoistunut konsultointiyritys, jonka erityisalaa ovat monimuotoiset teknologiaprojektit sekä juniorosaajien mentorointi. Digitalentin avulla resursoit niin yksittäisiä osaajia kuin kokonaisia teknologiatiimejä, tai kasvatat uusia it-osaajia yritykseesi sitouttamalla uran alkuvaiheen osaajat Digitalentin konsulttien tukemana.

Kompetenssipohjaisen rekrytoinnin avulla minimoimme virherekrytointien riskin

Henkilöstöpalvelumme kattavat koko rekrytointiprosessin alusta loppuun, laadusta tinkimättä. Kompetenssipohjaisessa hakuprosessissa työtehtävään määritellään siinä menestymisen kannalta tärkeimmät ominaisuudet ja hakijaa arvioidaan näiden ennalta määriteltyjen kompetenssien pohjalta. Kompetenssien lisäksi haastattelussa arvioidaan myös hakijan muuta osaamista, kuten teknisiä taitoja, motivaatiota tai kulttuuriin sopivuutta, mutta kompetensseilla on yhtä tärkeä rooli kokonaisvaltaisessa arvioinnissa.

Kompetenssipohjainen haastattelumalli on yksi luotettavimpia tapoja rekrytoida osaajia. Luotettavuuden lisäksi se varmistaa työnhakijoiden tasavertaisen kohtelun, kun kysymysrunko on ennalta määritelty ja sama kaikille kyseisessä haussa haastateltaville. Se myös mahdollistaa keskustelevamman haastatteluotteen ja konkreettiseman palautteen hakijalle haastattelun päätteeksi, mitkä molemmat parantavat hakijakokemusta.

Laaja näkyvyys ja alalle erikoistuneet rekrytoijat

Vuosien saatossa olemme rakentaneet vahvat työnhakuverkostot, joiden avulla voimme taata kattavan näkyvyyden kaikille työpaikkailmoituksillemme:

 • Suomen suurimmat työnhakumediat: kaikki työpaikkailmoituksemme näkyvät aina automaattisesti Oikotien, Duunitorin ja Monsterin työnhakumedioissa.
 • Muut suuret työnhakumediat: ilmoituksemme näkyvät myös mm. TE-palveluilla ja Linkedinissä
 • Kohdennetut kanavat: valikoimme huolella hakuprofiilin mukaan työnhakukanavaverkostostamme sopivat kanavat, joihin julkaisemme ilmoitukset. Osa kanavista ovat yksinoikeudellisia. Kysy lisää kanavistamme, ottamalla yhteyttä!
 • Academic Workin tietokanta: käytössämme on tuhansien aktiivisten työnhakijoiden tietokanta, johon kohdennamme Duunivahti-palvelumme avulla työpaikkailmoituksia ja, josta voimme myös proaktiivisesti etsiä sopivia työnhakijoita

Ylläpidämme ja kehitämme rekrytoijiemme osaamista jatkuvasti erilaisten koulutusten avulla. Rekrytoijamme ovat erikoistuneet asiantuntijatehtävien rekrytointeihin erityisesti tekniikan, it:n ja kaupallisella alalla. Rekrytointitiimiimme kuuluu myös Talent Sourcereita, jotka aktiivisesti verkoistoituvat ja etsivät huippuosaajia asiakkaillemme headhunting-tyylillä.

50 t
kuukausittaista kävijää sivuillamme
60 t
työnhakijan tietokanta
3000
allekirjoitettua työsopimusta vuodessa

Miten voimme auttaa?

Peruspalveluihimme kuuluu:

 • Henkilöstövuokraus: Academic Work rekrytoi työntekijän ja toimii hänen hallinnollisena työnantajana, pitäen huolta mm. palkanmaksusta ja työterveyshuollosta. Perehdytys ja työnohjaus kuuluu asiakasyrityksen vastuulle. Palvelun avulla saat käyttöösi osaavan työntekijän juuri niin pitkäksi aikaa, kun sinulla on tarve, sekä mahdollisuuden rekrytoida osaajan yritykseesi milloin tahansa.
 • Suorarekrytointi: Academic Work etsii rekrytoitavan työntekijän, joka solmii työsopimuksen suoraan yrityksesi tai organisaatiosi kanssa. Suoraviivainen ja helppo tapa saada osaaja pysyvään tarpeeseen.

Kohderyhmämme koostuu pääasiassa nuorista ammattilaisista, eli korkeakoulutetuista osaajista, joilla on 0-5 vuotta kokemusta valmistumisen jälkeen. Olemme erikoistuneet asiantuntijarooleihin, eli ns. valkokauluspuolen tehtäviin. Palvelemme asiakkaitamme erityisesti IT-alalla, tekniikan alalla (myös rakennusala) sekä kaupallisella alalla, mm. asiakaspalvelu-, markkinointi-, hankinta-, myynti- ja taloushallintotehtävät.

Tutustu henkilöstöpalveluihimme
Jaa artikkeli