Rekrytointiprosessi

Miten myös etäyhteydellä toteutettavissa oleva rekrytointiprosessimme käytännössä etenee? Mitkä ovat keinomme taata rekrytointiprosessin laatu niin asiakasyritykselle kuin hakijoille? Miten varmistamme, että palvelu on riskitön ja tehokas?

Tutustu ja tiedä, mitä kaikkea laadukas rekrytointiprosessi sisältää! Samaa rekrytointiprosessia hyödynnetään molemmissa henkilöstöpalveluissamme: henkilöstövuokrauksessa ja rekrytoinneissa.

Anna meidän auttaa! Jätä yhteystiedot, niin olemme välittömästi yhteydessä.

Rekrytointiprofiilin määrittely:

Rekrytointiprosessi käynnistyy aina tarveanalyysilla ja tavoiteaikatauluun sitoutumisella. Samalla laadimme rekrytointiprofiilin ja räätälöimme asiakaskohtaisesti järkevän prosessin, jonka avulla varmistamme parhaiden osaajien palkkauksen.


Työpaikkailmoituksen julkaisu ja jakelu:

Kun ammattirekrytoijamme on laatinut houkuttelevan työpaikkailmoituksen, jaamme sen laajasti näkyvyyden maksimoimiseksi. Julkaisemme ilmoituksen omien kanaviemme lisäksi Suomen suurimmissa työpaikkaportaaleissa sekä kohdennetusti muissa työnhakumedioissa. Lisäksi käytössämme on uniikki yli 70 000 nuoren ammattilaisen tietokanta, josta pystymme tekoälyn avulla seulomaan relevanteimmat osaajat. ➡ Lue lisää siitä, miksi Academic Work on oikea valinta henkilöstöpalvelukumppaniksi.


Hakemusten läpikäynti & puhelinhaastattelut:

Rekrytoijamme käyvät hakijoita saapumisjärjestyksessä läpi hakuprosessin aikataulu huomioiden. Etenemme nopeasti sopivimpien kandidaattien kanssa varmistaaksemme heidän sitoutumisen hakuun ja voidaksemme pitää huolta työnhakijoista parhaalla mahdollisella tavalla. Potentiaalisimmille soitamme puhelinhaastattelun, jonka perusteella päätämme seuraavaan vaiheeseen siirtymisestä. Osa hauistamme kerää päivissä valtavan määrän hakijoita, minkä takia kannustamme aina hakemaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä etenemme hauissa hakijajärjestyksessä. Monet työnhakijoista ovatkin aktivoineet Duunivahdin pysyäkseen kartalla avautuvista hauista.

Kompetenssipohjaiset haastattelut:

Henkilökohtaiset haastattelut suoritetaan ammattirekrytoijiemme toimesta toimistollamme tai etänä videoyhteydellä. Haastattelut ovat kompetenssipohjaisia ja niiden perusteella valitsemme parhaimmat hakijat, jotka esittelemme asiakasyritykselle.

Parhaiden kandidaattien esittely ja jatkohaastattelujen koordinointi:

Tarkan seulonnan jälkeen rekrytoijamme esittelevät potentiaalisimmat kandidaatit asiakkaalle. Rekrytoijamme pitää huolta haastattelujen aikatauluttamisesta asiakkaan toiveiden mukaan sekä tukee tarvittaessa käytännön järjestelyissä, kuten laatimalla valmiin Teams-videopalaverin.

Asiakashaastattelut:

Asiakas pääsee itse haastattelemaan parhaimmat kandit.

Jos asiasta on sovittu rekrytoijan kanssa etukäteen, voimme tarvittaessa tarkistaa hakijoiden suosittelijat ja työnäytteet. Tuemme asiakasta lopullisessa päätöksenteossa ja työn aloituksen koordinoinnissa. Meille on ensisijaisen tärkeää pitää huolta asiakkaan ja konsultin tyytyväisyydestä, minkä takia tulemme pysymään yhteydessä myös työsuhteen alettua.

Etärekrytointi

Rekrytointiprosessimme on toteutettavissa täysin etänä, digitaalisia työkaluja hyödyntäen. Academic Workin rekrytoijille se ei ole uutta tai ihmeellistä, vaan itseasiassa oikein toimivaksi todistettu tapa rekrytoida osaajia. Prosessi on tehokas ja vaivaton, laadusta tietenkään tinkimättä.

Olemme keränneet sinua varten myös vinkkejä niin etähaastatteluun kuin -perehdytykseen - nappaa ne talteen alta!

Epäilyttääkö etärekrytoinnit? Kompetenssipohjainen haastattelumallimme takaa laadun myös videon välityksellä

Käy lukemassa miten takaamme rekrytointien laadun kompetenssipohjaisella haastattelumallilla olosuhteista huolimatta.

Lue lisää

Perehdytä uusi osaaja etänä näiden 11 konkreettisen keinon voimalla

Kokemuksesta voimme todeta, että etäperehdyttäminen on mahdollista hoitaa erittäin mallikkaasti. Kokosimme yhteen parhaat konkreettiset vinkkimme onnistuneeseen etäperehdytykseen.

Lue lisää

Tiedätkö miten houkutella nuoria ammattilaisia?

Osana rekrytointiprosessia on tärkeää tunnistaa mitkä ovat ne tekijät, joiden perusteella työnhakija haluaa hakea töihin juuri teidän yritykseenne. Me Academic Workilla olemme vuosien ajan tutkineet nuorten ammattilaisten mielipiteitä työelämää ja työnantajia kohtaan. Jotta voit kehittää omaa houkuttelevuuttasi sekä toisaalta sitouttaa parhaimpia tekijöitä yritykseesi, tutustu YPAI-tutkimukseemme (Young Professional Attraction Index) ja anna meidän jakaa parhaimmat vinkit!

Tuoreimmat YPAI-tulokset täältä

Haluatko löytää seuraavan osaajan loppuun asti hiotun rekrytointiprosessimme voimalla? Ota yhteyttä, niin kartoitetaan resursointitarpeesi yhdessä!

Jaa artikkeli