Rekrytointiprosessi

Miten rekrytointiprosessi käytännössä etenee? Kuinka monta vaihetta se sisältää ja miten varmistamme asiakastyytyväisyyden prosessin aikana niin asiakasyritystemme kuin hakijoidenkin suuntaan? Avasimme 12-vaiheisen rekrytointiprosessimme alusta loppuun - tutustu ja tiedä, mitä kaikkea laadukas prosessi sisältää!

Lataa ilmainen opas: Näin suunnittelet & toteutat laadukkaan rekrytointiprosessin

Rekrytointiprosessi alkaa tarvekartoituksella

Rekrytointiprosessimme käynnistyy aina tarveanalyysilla ja tavoiteaikatauluun sitoutumisella. Samassa yhteydessä tarkennetaan rekrytointiprofiili, sekä räätälöidään asiakaskohtaisesti järkevä ja tehokas prosessi, jonka avulla varmistetaan, että parhaat osaajat tulee palkattua.

Tutustu tarkemmin rekrytointiprofiilin määrittelyyn.

Työpaikkailmoituksen laatiminen ja jakelu

Kun ammattirekrytoijamme on laatinut houkuttelevan työpaikkailmoituksen, laitamme ilmoituksen laajaan jakeluun näkyvyyden maksimoimiseksi. Julkaisemme ilmoituksen sejä omissa kanavissamme että kumppaniverkostoissamme.

Oma tietokantamme rekrytointiprosessin tukena

Meillä on paitsi ainutlaatuinen tietokanta yli 40 000 nuoresta ammattilaisesta, myös modernit työkalut sen hyödyntämiseen. Tekoälyn ja koneoppimisen avulla pystymme seulomaan tietokannastamme relevanteimmat osaajat, jotka vastaavat juuri sinun yrityksesi tarpeita.

Kandidaattien seulonta ja karsinta

Rekrytoijamme käyvät hakijoita läpi jatkuvalla syötöllä koko prosessin ajan. Hakemuksien joukosta seulotaan potentiaalisimmat ja muille lähetetään rejektointiviesti.

Puhelinhaastattelut

Soitamme jokaiselle potentiaaliselle hakijalle puhelinhaastattelun, jonka perusteella kutsumme heistä lupaavimmat henkilökohtaiseen haastatteluun.

Henkilökohtaiset haastattelut

Henkilökohtaiset haastattelut suoritetaan ammattirekrytoijiemme toimesta toimistollamme. Haastattelut ovat kompetenssipohjaisia ja niiden perusteella valitsemme parhaimmat hakijat, jotka esittelemme asiakasyrityksellemme.

Parhaiden kandidaattien esittely asiakkaalle

Tarkan seulonnan jälkeen rekrytoijamme esittelevät potentiaalisimmat kandidaatit asiakkaalle.

Mahdolliset testit ja työnäytteet

Mikäli hakijan on positiota varten syytä suorittaa eri kompetensseja mittaavia testejä, toteutetaan ne tässä vaiheessa rekrytointiprosessia.

Haastattelut asiakasyrityksessä

Asiakas pääsee itse haastattelemaan parhaimmat kandit viimeisessä haastatteluvaiheessa.

Valintapäätös

Viimeisen haastattelun jälkeen asiakas pääsee rekrytoijamme tuella tekemään päätöksen parhaimpien kandien välillä.

Työsopimuksen allekirjoittaminen

Tämän jälkeen laaditaan työsopimus. Vuokratoimeksiannoissa työntekijä laatii sopimuksen Academic Workin kanssa ja rekrytointitoimeksiannoissa suoraan asiakasyrityksen kanssa.

Tyytyväisyyden varmistaminen ja yhteydenpito

Kun rekrytointiprosessi on saatu päätökseen, on palautteen aika. Haluamme, että asiakkaamme ovat 100 % tyytyväisiä, minkä takia pyrimme jatkuvasti kehttämään palveluidemme laatua.

Haluatko löytää seuraavan osaajan loppuun asti hiotun rekrytointiprosessimme voimalla? Ota yhteyttä, niin kartoitetaan resursointitarpeesi yhdessä!

Jaa artikkeli