My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
account_managerin_arkea
Työ & ura

Account Managerin arkea - Millaisia haasteita B2B-myyjä oikeasti ratkoo?

Strateginen kumppani, joka tarjoaa ratkaisuja asiakkaiden resursointihaasteisiin.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä kyseinen jargon todellisuudessa tarkoittaa. Avaamme Academic Workin B2B-myyjän, eli Account Managerin arkea konkreettisen ja todellisen esimerkin kautta.

Luettuasi tekstin tiedät: minkälaisia haasteita Account Manager muun muassa kartoittaa? Minkälaisia ratkaisuja hän niihin tarjoaa? Ja kuinka sekä asiakasyritys että nuori ammattilainen ratkaisusta hyötyvät?

Asiakkaan Lähtötilanne

Tavoite: Kasvaa palkkaamalla lisää kokeneita ohjelmistokehittäjiä riveihinsä.

Haaste: Kokeneista ohjelmistokehittäjistä on kova pula, minkä takia heitä on hankalaa paitsi löytää, myös houkutella, rekrytoida ja sitouttaa yritykseen töihin. Siksi asiakas kartoittaa sopivaa kumppania auttamaan IT-osaajien rekrytoinnissa.

Academic Workin Account Managerin tarjoama ratkaisu:

Account Manager suosittelee asiakasta keskittymään junioritason IT-alan nuoriin ammattilaisiin kokeneiden konkareiden epätoivoisen etsimisen sijaan.

Kokeneista IT-osaajista on huutava pula. Lisäksi tänä päivänä tarvittava osaaminen muuttuu jatkuvasti kehityksen huiman vauhdin takia - etenkin IT-alalla. Siksi kyvyn oppia uutta ja halun kehittää taitojaan tulisi olla rekrytoinneissa avainroolissa.

Ratkaisun perustelu = ratkaisun myyminen

Ostaisitko sinä ratkaisun tietämättä tarkempia speksejä? Uskaltaisitko itse luottaa sokeasti? Aivan. Samasta syystä asiakkaalle annetaan kattavat ja selkeät vastaukset kaikkiin hänellä herääviin kysymyksiin ennen junioritason IT-osaajan rekrytointiprosessin aloittamista.

Eikö myös junioritason IT-konsulteista käydä kovaa kilpailua?

Käytännössä koko IT-alaa piinaa osaajapula, minkä takia kaikentasoisista osaajista käydään kilpailua. Academic Workilla on kuitenkin tarjota ainutlaatuinen ratkaisu haastavaan tilanteeseen Academyn ansiosta.

Academy on vuonna 2017 Suomeen lanseerattu Academic Workin sisaryhtiö. Academy paikkaa osaajapulaa kouluttamalla alanvaihtajia pääosin IT:n ja tekniikan aloille 12 viikon mittaisella kiihdytetyn oppimisen malliin perustuvalla koulutusohjelmalla.

Voiko 12 viikossa muka oppia junioritason IT-konsultiksi?

Potentiaali ja motivaatio kehittyä ja oppia uutta ovat Academysta valmistuvien konsulttien suurin valtti. Academyn hakuprosessi mittaa hakijan motivaatiota kouluttautua uudelle alalle. Lisäksi jokainen hakija tekee kognitiivisia kykyjä ja persoonallisuutta kartoittavat testit.

Testien avulla varmistamme, että kaikilla opiskelut aloittavilla on parhaat mahdolliset lähtökohdat IT-alalle siirtymiseen juuri Academyn intensiivisen koulutusohjelman kautta.

Miten minä asiakkaana hyödyn junioritason konsulteista?

  • Helppous: Academyn konsultit työskentelevät asiakasyrityksessä vuokratyöntekijöinä. Koko vuokratyösuhteen ajan asiakas maksaa vain toteutuneista tunneista, eli mikäli konsultti esimerkiksi sairastuu, ei asiakkaalle synny kuluja tekemättömistä tunneista. Lisäksi kaikki hallinnolliset tehtävät, kuten palkanmaksu ja työterveyshuolto ovat Academic Workin vastuulla.

  • Sitouttaminen: Työllistämällä Academy-konsultteja asiakasyritys saa tiedonjanoisia IT-alan junioriosaajia riveihinsä. Konsultit kasvavat yrityksen sisällä asiantuntijoiksi ja sitoutuvat samalla yritykseen.

  • Joustavuus: Mikäli asiakasyrityksen tarve muuttuu projektiluontoisesta pitkäaikaiseksi, voi asiakas rekrytoida jo sitoutuneet vuokratyösuhteessa olevat osaajat suoraan yritykseensä koska vain.

account_managerin_arkea

Nykytilanne

Käytyään dialogin Account Managerimme kanssa, asiakas päätti lopulta työllistää viisi Academy-konsulttia. Heistä useampi on jo rekrytoitu asiakasyrityksen palkkalistoille.

Loput konsultit jatkavat vuokratyösuhteessa asiakasyrityksessä ja keskusteluja käydään myös uusien Academy-konsulttien työllistämisestä vuokratyön kautta.

Lienee selvää, että niin asiakas kuin asiakasyritykseen työllistyneet konsultitkin ovat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!

Haluatko sinäkin ratkoa vastaavia haasteita? Tutustu Account Managerin rooliin ja tule meille tekemään merkityksellistä ja konsultoivaa B2B-myyntiä!