My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image
Työ & ura

Konsulttitarina: kun kohtalo johdattaa sinut täydelliselle urapolulle

Linda sai heti valmistumisensa jälkeen työpaikan matka- ja tapahtuma-alan yrityksestä Academic Workin kautta. Sitten iski korona. Ei kestänyt kauaa ennen kuin Linda sai tietää työsuhteensa päättyneen, sillä hän työskenteli pandemian ankarimmin runtelemalla alalla. Onneksi hänen konsulttipäällikkönsä tuli apuun ja onnistui löytämään Lindalle työpaikan Helsingistä Quattro Mikenti Groupin talousassistenttina. Nyt 13 kuukautta myöhemmin Linda kertoo, miten elämän käänteet johdattivat hänet polulle, jota hänen oli tarkoitus seurata.

Mitä tavalliseen työpäivääsi kuuluu? Aloitan päiväni kahdeksan aikaan aamulla käymällä ensimmäiseksi läpi kaikki sähköpostit – ne ovat yleensä laskutuspyyntöjä ja erilaisia raportteja. Lounaan jälkeen ryhdyn tarkistamaan maksuja. Käyn läpi kaikki avoimet laskut ja lähetän muistutuksen niille, joita täytyy muistuttaa. Perintä on myös iso osa työtäni ja uskon, että siitä tulee yhä isompi osa yrityksen kasvaessa aina vain isommaksi. Se on myös työtehtävä, josta todella pidän.

Miten päädyit tälle urapolulle? Opiskelin Helsinki Business Collegessa hallintoa, johtamista ja liiketoimintaa. Opintoni painottuivat laskentatoimeen, laskutukseen, palkanlaskentaan ja markkinointiin. Koulutus antoi todella hyvän pohjan työlle. Olin myös ennen opintojani työskennellyt myyjänä viisi vuotta, joten minulla oli kaupan alan osaamista.

Myyjänä toimiessani huomasin nauttivani eniten raporttien laatimisesta ja inventaarion tekemisestä. Luulin, että kaikki pitävät niistä, mutta ei! Jotkut työkavereistani kehottivat minua hakeutumaan alan opintoihin. Seurasi kaksi hektistä vuotta opiskellessani aamuisin ja työskennellessäni iltaisin ja viikonloppuisin. Kun minulla oli vapaa viikonloppu, remontoin asuntoani.

Juuri ennen valmistumistani aloin etsiä talousassistentin paikkoja. Ensimmäinen työhaastatteluni oli itse asiassa valmistumispäivänäni, ja se meni tosi hyvin. Aloitin työt melko pian haastattelun jälkeen.

Mistä pidät työssäsi eniten? Mikä saa sinut innostumaan? Parasta on ehdottomasti tiimini, koska minusta ihmiset luovat työpaikan. Tiimi jakaa kanssasi hyvät ja huonot hetket. En ole koskaan tuntenut oloani tylsistyneeksi, sillä projektityön tulosten näkeminen tuottaa minulle iloa, ja erilaiset työtehtävät ja järjestelmät tuovat sopivasti vaihtelua päiviin.

Hyvää on myös se, että voin vaihtaa toiseen taloustiimiin, jos työ alkaa jonakin päivänä käydä tylsäksi. Minun ei välttämättä tarvitse vaihtaa yritystä, jos haluan uusia työtehtäviä. Voin myös tiimin sisällä vaihtaa toiseen projektiin, kun haluan kokeilla jotakin uutta. Jouduin ensimmäisestä työpaikastani irtisanotuksi koronan takia, mutta epäonni kääntyikin hienoksi mahdollisuudeksi!

Mitä kovia taitoja työ vaatii? Useimmat perustyötehtävät edellyttävät Microsoft 365:n käytön osaamista. Käytämme noin kymmentä ohjelmaa eri tehtäviin kuten palkanlaskentaan, taloushallintoon ja projektinhallintaan. Teknisestä puolesta on myös hyvä ymmärtää jotakin. Siinä on itselläni haasteita, mutta se auttaa työssä, koska kaikki pyörii sen ympärillä. Myös koulutuksen kautta omaksutut asiat kuten laskentatoimi, laskutus ja muu vastaava on tärkeää, jotta voi menestyä tässä työssä.

Mitä pehmeitä taitoja työssä menestyminen vaatii? Nopea oppimiskyky on tärkeä asia. Käyttämämme ohjelmistot muuttuvat koko ajan, minkä vuoksi on välttämätöntä pysyä muutoksissa mukana. Myös myyntikokemuksesta on ollut minulle hyötyä. Sen ansiosta en pelkää puhua asiakkaiden kanssa myöskään vaikeista asioista. Olen huomannut, että jotkut alani ihmiset kokevat ikävien asioiden esiin ottamisen asiakkaan kanssa hankalaksi.

Minkä neuvon antaisit lopuksi niille, jotka haluavat päästä alkuun urallaan? Älä koskaan suunnittele liikaa, koska elämä kuljettaa sinut juuri oikealle polulle. Kun olet löytänyt oman polkusi, kaikki onkin ihan erilaista kuin olit suunnitellut - mutta puolkusi tulee varmasti olemaan täydellinen juuri sinulle.