My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Academic_Work_toimitusjohtaja
Työ & ura

On kapulanvaihdon aika – Laura Christie Academic Work Finlandin toimitusjohtajaksi

01.01.2020 koittaa uusi vuosikymmen ja sen myötä myös uudet tuulet Academic Workille. Vuoden ensimmäisenä päivänä 10 vuotta AW Finlandia luotsannut Stefan Heinrichs siirtyy Saksan Academic Workin toimitusjohtajaksi ja nykyinen rekrytointipuolemme johtaja Laura Christie aloittaa Academic Work Finlandin toimitusjohtajana.

Mitä yli kahdeksan vuotta läheisinä kollegoina työskennelleet Stefan ja Laura haluavat toisilleen, AW:n asiakkaille ja AW:n omalle porukalle näin muutoksen hetkellä sanoa?

”Kuopatonta ei aina ole ollut, mutta tämä porukka on mennyt kunnianhimoisesti eteenpäin”

Stefan_Heinrichs

Stefan Heinrichs aloitti Academic Workin toimitusjohtajana vuonna 2009.

Olimme tuolloin yrityksenä vielä startup-vaiheessa ja keikuimme henkilöstöpalvelualan 500 suurimman yrityksen listauksessa häntäpäässä isojen talojen varjossa. Liikevaihtomme oli 3,2 M€ ja AW oli pieni, mutta kunnianhimoinen vajaa parikymmenpäinen porukka, Stefan muistelee.

Tänään 10 vuotta myöhemmin Academic Work on Suomen 8. suurin henkilöstöpalvelualan yritys, jonka kasvuluvut ovat huimia: +51 % kasvua vuonna 2017, +48 % kasvua vuonna 2018 ja tänä vuonna 50 miljoonan liikevaihdon raja ylitetään heittämällä.

Kuopatonta ei aina ole ollut, mutta tämä porukka on mennyt kunnianhimoisesti eteenpäin ja rohkeasti uutta kohti. Nyt kaksi vuotta Suomessa toiminut Academy on tästä hieno esimerkki, Stefan hehkuttaa.

Kun mahdollisuus kansainväliseen uraan AW Saksan johdossa avautui, oli Stefanille selvää, että tilaisuuteen on tartuttava.

AW:n voimavara on alusta alkaen ollut kyky ja halu kasvattaa nuorista ammattilaisista tulevaisuuden johtajia. Olen tästä elävä esimerkki ja kiitollinen siitä valtavasta määrästä tukea, jota olen vuosieni varrella upealta työyhteisöltämme ja asiakkailtamme saanut. Vaikka siirryn Saksan Academic Workin toimitusjohtajaksi, on Suomen Academic Workilla luonnollisesti iso paikka sydämessäni myös jatkossa, toteaa Stefan.

Stefan Heinrichs ja Laura Christie ovat työskennelleet kollegoina jo kahdeksan vuoden ajan, joista viimeiset neljä vuotta tiiviisti yhdessä Academic Work Suomen johtoryhmässä. Siksi Stefan jättää luottavaisin mielin yrityksen osaavan kollegansa käsiin.

Suomen AW saa mahtavan kipparin, joka tuntee alan ja meidän tapamme toimia ja elää kulttuuria. Lauran valinnalla varmistamme, että AW menee kohti tavoitteitaan ja ylittää 100 miljoonan liikevaihdon rajapyykin vuoteen 2022 mennessä, kehuu Stefan.

Lauralle asiakas- ja konsulttityytyväisyys ovat sydämen asia ja tiedän, että hänen johdollaan asiakastyytyväisyys pysyy vähintäänkin tasolla, jossa se on nyt. Laura on kehittäjä, jota koko ala tarvitsee. Hän ei pelkää ohjata alaa uusille väylille, vaan on etujoukoissa mukana löytämässä mahdollisuuksia työelämän murroksen tuomista muutoksista, Stefan summaa.

”Näen, että tulevaisuudessa olemme vahva alamme vaikuttaja ja vastuullisuuden puolestapuhuja”

Laura_Christie

Academic Workin rekrytointiprosesseja Suomessa johtanut Laura Christie siirtyy koko AW Suomen johtoon tammikuussa 2020. Laura on otettu ja iloinen nimityksestään.

Stefanin tapaa johtaa tuloksellisesti mutta empaattisesti on ollut ihailtavaa seurata. Minulle jää suuret saappaat täytettäviksi. Onneksi AW on vuosien varrella jo monesti todistanut, että tällä porukalla emme voi kuin onnistua. En malta odottaa, mitä kaikkea tulemme saavuttamaan näiden huikeiden ihmisten kanssa! Tiedän, että edessämme on mielenkiintoinen matka, iloitsee Laura.

Laura haluaa jatkaa merkityksellisen työn tekemistä nuorten ammattilaisten työllistäjänä, mutta antaa myös aikaansa alan yleisten ongelmakohtien kehittämiselle.

Näen, että tulevaisuudessa olemme vahva alamme vaikuttaja ja vastuullisuuden puolestapuhuja. Haluan korjata toimialaamme koskevia ennakkoluuloja muun muassa vuokratyön suhteen. Myös alaa koskeva lainsäädäntö on saatava joustavammaksi ja vastaamaan tämän päivän tarpeita, sillä 20 vuoden työsuhteisiin perustuva lainsäädäntö ei nykyisellään palvele työntekijän eikä työnantajan intressejä, sanoo Laura.

Vastuullisuus on toinen asia, johon Laura haluaa toimitusjohtajana keskittyä. Vastuullisuus on Lauran mukaan koko liiketoiminnan läpileikkaava teema, joka ansaitsee vielä enemmän paitsi huomiota myös konkreettisia panostuksia.

Vastuullisuuden edistäminen kokonaisvaltaisesti työelämässä on henkilöstöpalvelualalla toimivien yritysten yhteinen tahtotila. Olemme liima yritysasiakkaidemme ja työntekijöiden välillä, minkä takia meidän on tarjottava tietoa, käytännön keinoja sekä esimerkkejä vastuullisuuden edistämiseksi niin rekrytointiprosesseissa kuin esimerkiksi työntekijöiden hyvinvoinnissakin, sanoo Laura.

Näen myös, että tärkeä osa vastuullisuutta alallamme on uusien innovatiivisten ratkaisujen kehittäminen. Osaaminen vanhenee nopeammin kuin koskaan ja uusia tarpeita työmarkkinoilla syntyy jatkuvasti lisää. Kun tekijöitä löytyy, mutta osaamista ei, on selvää, että uusia ratkaisuja tarvitaan, Laura jatkaa.

Vaikka Lauralla riittää näkemystä ja intoa kehittää niin AW:n tekemistä kuin henkilöstöpalvelualaakin, haluaa hän aluksi keskittyä Academic Workin oman porukan hyvinvointiin.

Tavoitteenani on ylläpitää ja kasvattaa asiakas- sekä konsulttityytyväisyyttä, ja luotsata AW:ta 100 miljoonaa kohti. Siksi on tärkeää, että arvokkain eli ihmisemme voivat hyvin ja pysyvät kanssamme. Hyvinvoiva työyhteisö, joka jakaa yhteiset arvot ja elää voittajakulttuuria on aina ollut suurin voimavaramme. Sitä aion myös jatkossa vaalia, lopettaa Laura.