My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Vinkki etätyö
Työ & ura

Näillä keinoilla pidät huolta työhyvinvoinnista kotioloissa - neljä vinkkiä etätöihin

Julkaistu: 16.04.2020

Jotta työpäivät sujuisivat joutuisasti ja työteho pysyisi huipussaan, keräsimme kollegoiltamme parhaita vinkkejä etätyöskentelyyn - tässä niistä neljä.

Pystytä hyvä työpiste

Vaikka peittojen alla tai sohvannurkassa työskentely voi kuulostaa ideaalilta, ei se pitkässä juoksussa palvele etäergonomiaasi. Ergonominen työpiste kotioloissa saattaa kutsua kekseliäisyyttä, mutta se kannattaa.

Tiesitkö esimerkiksi, että silityslauta korkeimmalla tasolla toimii loistavasti työpöytänä? Entä olisiko sinun mahdollista hakea toimistolta lainaan iso näyttö ja työtuoli? Älä unohda näppäimistöä, hiirtä ja kuulokemikrofonia!

Rakentamalla työskentelypisteen saat rajattua työt yhteen tilaan, mikä helpottaa rajan vetämistä vapaa-ajan ja työn välille.

Minimoi häiriöt

Kotona työskennellessä mieli harhailee pyykkeihin, jääkaapille tai uutisten lukuun. Helpota keskittymistäsi rakentamalla jokaiselle päivälle selkeä suunnitelma siitä, missä järjestyksessä teet minkäkin tehtävän ja mitä sinun tulee saada valmiiksi päivän aikana. Muista kuitenkin pitää huolta myös riittävistä tauoista – kotiympäristössä tulee harvemmin irtaannuttua spontaanisti kahvikupille työkaverin kanssa, vaikka aivot tarvitsevat palautumistaukoja myös kotiympäristössä. Pidä huoli, että tauon aikana myös oikeasti irtaannut töistä: älä selaa silloin työsähköpostia tai intraa, vaan tee jotain ihan muuta.

Henkistä läheisyyttä

Etätyöskentely voi tuntua yksinäiseltä, erityisesti sellaisille, jotka ovat tottuneet työskentelemään tiiviisti tiimin kanssa tai sellaisille, jotka tarvitsevat ihmisiä ympärilleen. Etätyöskentelyn ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa täydellistä eristäytymistä: soita kollegoillesi, pitäkää videon välityksellä yhteinen kahvittelutuokio tai etäafterworkit.

Käy kurkkaamassa myös muut vinkit kulttuurin elämiseen etänä!

Liikunnalla energiaa päivään

Mitä jos kävisit aamuisin kävelemässä korttelin ympäri ennen kuin avaat työkoneen? Saisit kehosi hereille ja viritettyä aivosi kohti uuden päivän haasteita. Tai jos kaivaisit siivouskaapista mopin varren ja tekisit sillä pitkin päivää lyhyitä keppijumppia, että saat selän vetreytymään? Netti on täynnä erilaisia videoita jumpista ja venytyksistä, joilla saat kehoosi liikettä ja energiaa päivään.

Tsemppiä etätyöpäiviin – maltetaanhan pysyä kotona niin pysytään terveinä!