My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Academic_Work_raha_myyntityo_account_manager
Työ & ura

Raha myyntityön motivaattorina - provisiomallilla huipputienesteihin

Academic Workin Account Managerina työskentelevänä Joonatanilla on poikkeuksellinen polku myynnin maailmaan. Yli kymmenen vuotta ehti vierähtää ravintola-alalla, joista suurin osa ravintolapäällikkönä, ravintolatoimenjohtajana ja maahantuontiyrittäjänä.

Restonomiksi alunperin kouluttautuneen Joonatanin tavoitteena oli perustaa oma ravintola. Haave kuitenkin jäi ja tilalle tulikin hyppy uuteen ympäristöön ja uudelle alalle. Nyt jo yli neljä vuotta Academic Workin Account Managerina toiminut Joonatan kokee jälkeenpäin uranvaihdon olleen onnenpotku.

“Tein pitkää uraa ravintola-alalla ja myynti oli osa yrittäjän työtä. Uramahdollisuus Academic Workilla tuli eteen aivan yllättäen ja alun alkujaan työ herätti skeptisiä ajatuksia. Suoraan sanoen, en halunnut aluksi tulla Academic Workille ja ehdin kieltäytyä työpaikasta jo kertaalleen. Pitkän suostuttelun jälkeen päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan, miltä alanvaihto tuntuu. Skeptisyys ei johtunut suinkaan myyntityöstä vaan rajusta alan vaihdoksesta, enkä tiennyt lainkaan olisiko tämä minun juttuni. Aika nopeasti huomasin, että työ täällä oli kuin yrittämistä ja opin jatkuvasti uutta. Tuntui kuin olisin mennyt uudestaan kouluun oppimaan. Vaikka en ollut tehnyt myyntiä näin intensiivisesti, huomasin työn olevan oikea juuri minulle.”

Kiinnostaako sinua ura B2B-myynnin parissa? Lue, mitä kaikkea haluamme tuleville Account Managereillemme tarjota.

Kulttuuri ja kollegat kannustavat

Kuten sanonta kertoo, pelkkä raha ei kuitenkaan tee onnelliseksi ja työn pitää olla mielekästä myös muilta osa-alueilla. Joonatan kokee, että juuri Academic Workilla upeinta ovat kollegat, työympäristö ja jatkuva mahdollisuus tutustua uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin.

“Mahdollisuus tienata oli tärkeä syy aloittaessani, mutta jäämään minut saivat Academic Workin työyhteisö ja työkulttuuri. Monen vuoden ravintola-alan uran jälkeen olin ihmeissäni miten hyvin ihmisiä voi kohdella ja miten kulttuuri voi olla niin vahvasti läsnä. Olen pohjimmiltani tiimipelaaja vaikka teenkin itse työni tuloksen. Täällä kaikki auttavat toisiaan ja työkavereiden onnistumisista tulee aina hyvä mieli. Tätä työtä ei jaksaisi ilman tällaista porukkaa. Haluan myös jatkuvasti tavata uusia ihmisiä, ja oppia heiltä. En ajattele asiakkaita vain asiakkaina, vaan pikemminkin yksilöllisinä suhteina. En tee tätä työtä siksi, että haluan tehdä kauppaa. Hauskinta on sen sijaan päästä tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja luomaan kontakteja. Useista asiakkaistani on tullut minulle hyviä ystäviä, joiden kanssa käyn pelaamassa esimerkiksi golfia vapaa-ajalla."

Tutustu B2B-myyjän työnkuvaan tarkemmin.

Tavoitteita asettamalla kohti huipputienestejä

Joonatanilla on menestyksestään huolimatta jatkuvia tulevaisuuden tavoitteita eikä työ käy hänen mukaansa tylsäksi. Itseasiassa kyse ei edes ole yksittäisistä tavoitteista, vaan pitkäaikaisesta päämäärästä. Aikaisemmin urallaan Sedu Koskisenkin alaisuudessa työskennellyt Joonatan kokee, että kunnianhimo on avain menestykseen.

“Provision osuus tulee omasta myyntikatteesta määrätyn prosentin mukaan. Palkkakattoa ei ole ja vain taivas on rajana. Minulle se tarkoittaa sitä, että en ole ikinä tyytyväinen perustasoon. En menesty haluamallani tavalla, jos teen yhden työpäivän erityisen hyvin ja toisen löysemmin. Haluan olla koko konsernin ykkösmyyjä. Kunnianhimoni kumpuaa ehkäpä lähipiiristäni, sillä monet ystäväni ja sidosryhmäni ovat menestyksekkäitä. Kun jätin haaveeni olla ravintola-alan uusi kirkas tähti, halusin näyttää pystyväni menestymään. Kun ystäväni tekevät mageita juttuja työkseen, niin silloin haluan tehdä minäkin. Olen oppinut työurallani useilta kollegoiltani tämän ajatusmaailman ja pidän useimpia lähipiiriini kuuluvia esikuvinani ja eräänlaisina referensseinä, jotka antavat lisää draivia omaan tekemiseeni valitsemallani myynnin uralla.”

Motivoiko sinua palkkamalli, joka ei aseta palkkarajoitteita ja siivittää yhä parempiin suorituksiin myynnin saralla? Tutustu Account Managerin rooliin ja hae!