Henkilöstövuokraus

Milloin henkilöstövuokraus kannattaa? Miten yritys voi siitä hyötyä ja miten se käytännössä toimii? Tutustu henkilöstövuokrauksen saloihin ja ymmärrä, mihin positioihin sitä kannattaa hyödyntää!

Ota yhteyttä, niin kerromme, mitä henkilöstövuokraus voi yrityksellesi mahdollistaa!

Poikkeustilanteen aiheuttama pikainen resurssitarve? Me autamme!

Yli 40 000 työnhakijan tietokantamme ja toimivat prosessimme mahdollistavat lisäresurssit käyttöösi ripeästi ja laadusta tinkimättä.

Voit luottaa apuumme ja ammattitaitoomme koronaviruksesta johtuvan poikkeustilanteen aiheuttamien nopeiden tarpeiden kanssa. Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme soittavat sinulle pikimmiten kartoittaakseen tarpeesi!

Milloin henkilöstövuokraus kannattaa?

Henkilöstövuokraus on järkevin ratkaisu, kun:

  • headcount-rajoitteet hidastavat rekrytoinnin etenemistä
  • haluat ulkoistaa kaikki työsuhteen hallinnolliset asiat
  • resurssitarpeesi kesto on haastavaa ennustaa
  • haluat tehdä uusien osaajien rekrytoinnista mahdollisimman jouhevaa ja vaivatonta.

Henkilöstövuokrausta suositaan myös tilanteissa, joissa yritys haluaa paikata vanhempainvapaita, sairauslomia tai ruuhkahuippuja.

Henkilöstövuokrauksessa maksat kiinteää tuntihintaa työntekijän toteutuneista työtunneista. Mikäli työntekijä estyy tulemasta töihin, ei yrityksellesi synny kuluja.

Jos vuokratyösuhteen aikana yrityksellesi syntyy tarve rekrytoida vuokratyöntekijä, on tämä aina mahdollista, kun teet yhteistyötä meidän kanssamme.

Suurin osa asiakasyrityksistämme sijoittuu Helsinkiin ja Espooseen, mutta palvelemme kaikenkokoisia yrityksiä koko Suomen laajuisesti.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Miten henkilöstövuokraus toimii?

Henkilöstövuokraus lähtee aina asiakkaan tarpeen kartoituksesta ja haettavan profiilin määrittelystä. Profiilin perusteella suoritetaan laadukas ja tehokas rekrytointiprosessi, jonka tuloksena esittelemme potentiaalisimmat kandidaatit asiakkaalle. Lopullisen valinnan tekee aina asiakas.

Ymmärrä henkilöstövuokrauksen hyödyt ja miten se käytännössä toimii.

Lataa henkilöstövuokrauksen opas

Kenen vastuulla vuokratyöntekijä on?

Henkilöstövuokrausyritys kantaa vastuun työntekijästä. Vuokratyöntekijän lähiesimies on Academic Workin konsulttipäällikkö, eli Consultant Manager, joka toimii yhteyshenkilönä asiakasyrityksen ja vuokratyöntekijän välillä ja huolehtii kaikista työsuhteeseen liittyvistä asioista. Asiakasyrityksen vastuulle jää ainoastaan vuokratyösuhteen aikana tehtävään perehdyttäminen, työvälineet sekä tehtävien suorittamisen arviointi.

Voiko vuokratyöntekijän rekrytoida?

Vaikka henkilöstövuokrauksen vuokratyösuhteet ovat määräaikaisia, on asiakasyrityksellä halutessaan mahdollisuus rekrytoida konsultti yritykseensä milloin vain. Tämä on jopa toivottavaa ja osoitus siitä, että olemme onnistuneet yhdistämään oikean henkilön oikeaan tehtävään.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!
Jaa artikkeli