My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image

Oppaat ja artikkelit

Olemme jo yli 20 vuoden ajan työllistäneet korkeakoulutaustaisia nuoria ammattilaisia erilaisiin rooleihin opintojen aikaisista osa-aikatöistä vaativiin asiantuntijatöihin. Jo 160 000 osaajan työllistäminen on opettanut ja kehittänyt meitä ja me uskomme, että voimme auttaa myös muita rekrytoimaan menestyksekkäästi.

Löydät alta erilaisia oppaita, artikkeleita ja työvälineitä mm. rekrytointien ja perehdytysten tueksi. Tutustu niihin rauhassa ja nappaa parhaat vinkit talteen.

Miksi Academic Work on oikea valinta rekrytointikumppaniksi?

Etätyön maailma - miten se vaikuttaa rekrytointeihin?

Etänä toimiminen tuo omat haasteensa ihmisten johtamiseen ja rekrytointiin. Olemme laatineet erilaisia työvälineitä ja ohjeita siihen, miten toimia etämaailmassa pitäen samalla huolta korkeasta laadusta ja ihmisistä.

📌 Kompetenssipohjainen haastattelu varmistaa laadun myös etänä
📌 Perehdyttäminen onnistuu myös etänä - nappaa vinkit
📌 2 työkalua etäperehdytysten suunnitteluun & seurantaan
📌 Vinkit etäjohtamiseen - näin sitoutat etänä

Syrjimättömyys & diversiteetti rekrytoinneissa

Meille vastuullisesti toimiminen tarkoittaa mm. syrjimättömyyttä ja reilua rekrytointiprosessia. Meille on tärkeää edistää yhdenvertaista, moninaista ja syrjimätöntä työelämää vuoden jokaisena päivänä. Tutustu oheisiin materiaaleihin ja hyödynnä nitä rekrytoinneissasi:

📌 Miten työstää tiedostamattomia ennakkoluuloja rekrytoinneissa
📌 Näin lisäät työnhakijakunnan diversiteettiä
📌 Tiesitkö, että näitä asioita ei saa työhaastattelussa kysyä?

Työnantajamielikuva ja sen kehittäminen

Laadimme vuosittain YPAI-tutkimuksen (Young Professional Attraction Index), jossa tutkimme nuorten ammattilaisten näkemyksiä työelämään liittyen. Sen avulla laadimme listan Suomen top-50 houkuttelevimmista työnantajista sekä top-10 tärkeintä asiaa työnantajassa. Tutkimus tarjoaa myös konkreettisia tapoja erilaisille organisaatioille oman työnantajamielikuvan kehittämiseen.

📌 5 tarinaa yrityksistä, jotka ovat onnistuneet nuorten ammattilaisten houkuttelussa

Oppaat

Opas: Laadukas rekrytointiprosessi

24-sivuinen oppaamme käy yksityiskohtaisesti läpi rekrytointiprosessin vaihe vaiheelta. Oppassa käydään läpi mm. miten määritellä rekrytointiprofiili, millainen on hyvä työpaikkailmoitus ja miten varmistat syrjimättömän työhaastattelun. Opas on suunnattu sekä rekrytointiprosessista vastaaville että ulkoista rekrytointikumppania käyttäville.

Opas: Henkilöstövuokraus - miten, miksi ja milloin?

Laatimamme opas antaa keinot, joiden avulla tehostat yrityksesi rekrytointiprosessia ja järkeistät henkilöstösuunnittelua. Henkilöstövuokraus on matalariskinen, laadukas ja ennen kaikkea nopea tapa vastata äkilliseen tai vaikeasti ennustettavaan henkilöstötarpeeseen. Oppassa avataan mm. missä tilanteissa henkilöstövuokraus kannattaa ja miten se käytännössä toimii.

Ei aikaa lukea oppaita?

Ei hätää. Soita numeroon +358 106 805 600 (ark. 09-15), laita sähköpostia osoitteeseen info@academicwork.fi tai täytä tämä lomake niin asiantuntijamme on yhteydessä sinuun kartoittaakseen tilanteesi.