My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Academic_Work_osa-aikatyo
Työ & ura

Opiskelija: näin aloitat unelmiesi uran rakentamisen osa-aikatyöllä

Opiskelijan arki on tunnetusti tasapainoilua opintojen, työn ja vapaa-ajan välillä. Urapolkuja on yhtä monta kuin yksittäisiä henkilöitäkin. Monia hakijoita, joita rekrytoijamme tapaavat työssään näyttää kuitenkin yhdistävän sama kysymys: mitä voin tehdä opintojeni aikana helpottaakseni työllistymistäni valmistumisen kynnyksellä?

Siksi päätimme jakaa hyväksi havaitsemamme vinkit aiheesta.

Kuinka löytää oman alan osa-aikatyö?

Keskeisin tekijä työnhaussa on oma aktiivisuutesi. Tutustu opiskelukavereihisi, osallistu erilaisiin opiskelija- ja rekrytointitapahtumiin, käy messuilla tai lähde mukaan järjestötoimintaan. Toisin sanoen: verkostoidu!

Mikäli et vielä ole ehtinyt kerryttämään työkokemusta keskity rooleihin, joissa potentiaali ratkaisee. Esimerkiksi meillä Academic Workilla on jatkuvasti osa-aikaisia positioita auki asiakasyrityksissämme, joissa ei suinkaan tuijoteta pelkästään CV:täsi, vaan keskitytään potentiaaliisi menestyä tehtävässä!

Oma LinkedIn-tili on näppärä tapa etsiä ja hakea avoimia työpaikkoja. Lisäksi suosittelemme lähettämään avoimia hakemuksia sinua kiinnostaviin yrityksiin. Nostat mahdollisuuttasi työllistymiselle jokaisella lähettämälläsi hakemuksella. Muista kuitenkin aina yksilöidä ne yrityskohtaisesti!

Osa-aikatyö poikii töitä

Osa-aikainen työ poikii mahdollisuuksia yrityksen sisällä oman alan hommissa myös tulevaisuudessa. Esimerkiksi Academic Workilla työskentelevien osa-aikaisten Junior rekrytoijan rooli tarjoaa loistavan ensiaskeleen uralla, antaen samalla mahdollisuuden edetä jatkossa erilaisiin tehtäviin.

Tutustu avoimiin osa-aikaisiin rooleihin.

”Kokemus osa-aikaisena markkinointiassistenttina on aina parempi kuin tyhjä rivi CV:ssä”

Tavoitteet ovat tärkeitä suunnan näyttäjiä elämässä ja niitä tulisi asettaa myös työuralle. Vaikka päämääränäsi olisi ura henkilöstöhallinnon parissa, ei kuitenkaan kannata sivuuttaa mahdollisuutta työskennellä markkinoinnin parissa.

Hyvin harvoin mikään työkokemus menee hukkaan – päinvastoin. Monet työtehtävät tukevat toisiaan yllättävilläkin tavoilla!

Rekrytoijan näkökulmasta näyttää aina paremmalta, kun henkilön CV huokuu aktiivisuutta. Tämä kuvastaa kokonaisvaltaista asennetta työtä kohtaa. Osa-aikatyössä kerrytetty kokemus esimerkiksi markkinointiassistenttina on aina parempi kuin tyhjä rivi CV:ssä.

Osa-aikainen työ & oma jaksamisesi

Älä polta itseäsi loppuun hyppäämällä mukaan työtarjouksiin, mikäli koet ettei aikasi ja jaksamisesi riitä opintojen ohella.

Esimerkiksi Academic Workilla osa-aikaiset Junior rekrytoijat tekevät töitä lähtökohtaisesti kaksi päivää viikossa. Työt joustavat opintojeni mukaan, eivätkä työvuorot ole kiveen hakattuja.

Opiskelijoiden opinnot ovat edenneet erinomaisesti AW:n mallilla ja samalla henkilöt ovat saaneet arvokasta työkokemusta tulevaa uraansa ajatellen.

Olemme kaikki kuitenkin erilaisia ja on tärkeää, että löydät juuri itsellesi sopivan tasapainon. Monet mahdollisuudet odottavat kyllä valmistumisen jälkeenkin. Suosittelemme, että pidät opinnot ykkösenä ja olet realistinen omien resurssiesi suhteen.

Tsemppiä tulevaan ja muista nauttia matkasta kohti haaveidesi uraa!

AW_image31_1200x600px.jpg

Ota ensiaskel kohti unelmauraasi!

Katso avoimet osa-aikatyöt!