Työ & ura

Opiskelija: näin aloitat unelmiesi uran rakentamisen osa-aikatyöllä

Opiskelijan arki on tunnetusti tasapainoilua opintojen, työn ja vapaa-ajan välillä. Urapolkuja on yhtä monta kuin yksittäisiä henkilöitäkin. Kaikkia hakijoita, joita Junior rekrytoija tapaa työssään näyttää kuitenkin yhdistävän sama kysymys: mitä voin tehdä opintojeni aikana helpottaakseni työllistymistäni valmistumisen kynnyksellä? Siksi päätimme jakaa hyväksi havaitsemamme vinkit aiheen tiimoilta.

Kuinka löytää oman alan osa-aikatyö?

Keskeisin tekijä työnhaussa on oma aktiivisuutesi. Tutustu opiskelukavereihisi, osallistu erilaisiin opiskelija- ja rekrytointitapahtumiin, käy messuilla tai lähde mukaan järjestötoimintaan. Toisin sanoen: verkostoidu!

Mikäli et vielä ole ehtinyt kerryttämään työkokemusta keskity rooleihin, joissa potentiaali ratkaisee. Esimerkiksi meillä Academic Workilla on kovan kasvumme seurauksena jatkuvasti osa-aikaisia positioita auki, joissa ei suinkaan tuijoteta CV:täsi, vaan nimenomaan potentiaaliasi menestyä tehtävässä!

Oma LinkedIn-tili on näppärä tapa etsiä ja hakea avoimia työpaikkoja. Lisäksi suosittelemme lähettämään avoimia hakemuksia sinua kiinnostaviin yrityksiin. Nostat mahdollisuuttasi työllistymiselle jokaisella lähettämälläsi hakemuksella. Muista kuitenkin aina yksilöidä ne yrityskohtaisesti!

Osa-aikatyö poikii töitä

Osa-aikainen työ poikii mahdollisuuksia yrityksen sisällä oman alan hommissa myös tulevaisuudessa. Esimerkiksi Junior rekrytoijan rooli tarjoaa loistavan ensiaskeleen uralla, antaen mahdollisuuden edetä jatkossa moniin erilaisiin tehtäviin.

”Kokemus osa-aikaisena markkinointiassistenttina on aina parempi kuin tyhjä rivi CV:ssä”

Tavoitteet ovat tärkeitä suunnan näyttäjiä elämässä ja niitä tulisi asettaa myös työuralle. Vaikka päämääränäsi olisi ura henkilöstöhallinnon parissa, ei kuitenkaan kannata viitata kintaalla positiolle markkinoinnin parissa.

Hyvin harvoin mikään työkokemus menee hukkaan – päinvastoin. Monet työtehtävät tukevat toisiaan yllättävilläkin tavoilla! Rekrytoijan näkökulmasta näyttää aina paremmalta, kun henkilön CV huokuu aktiivisuutta. Tämä kuvastaa kokonaisvaltaista asennetta työtä kohtaa. Osa-aikatyössä kerrytetty kokemus osa-aikaisena markkinointiassistenttina on aina parempi kuin tyhjä rivi CV:ssä.

Osa-aikainen työ & oma jaksamisesi

Älä polta itseäsi loppuun hyppäämällä mukaan työtarjouksiin, mikäli koet ettei aikasi ja jaksamisesi riitä opintojen ohella 30-tuntiseen työviikkoon. AW:llä Junior rekrytoijat tekevät töitä lähtökohtaisesti kaksi päivää viikossa. Työt joustavat opintojeni mukaan, eivätkä aikataulut ole lainkaan kiveen hakattuja.

Opinnot niitä käyville ovat edenneet erinomaisesti AW:n mallilla ja samalla henkilöt saaneet arvokasta työkokemusta tulevaa uraansa ajatellen. Olemme kaikki kuitenkin erilaisia ja on tärkeää, että löydät juuri itsellesi sopivan tasapainon. Monet mahdollisuudet odottavat kyllä valmistumisen jälkeenkin. Suosittelemme, että pidät opinnot ykkösenä ja olet realistinen omien resurssiesi suhteen.

Tsemppiä tulevaan ja muista nauttia matkasta kohti haaveidesi uraa!

Ota ensiaskel kohti unelmauraasi!

Katso avoimet osa-aikatyöt!
Jaa artikkeli