
10 vinkkiä hyvään työhakemukseen
Millainen on hyvä työhakemus? Yksinkertaisuudessaan hyvä työhakemus on selkeälukuinen, myyvä, ytimekäs ja vastaa työpaikkailmoituksessa kuvailtuun työvoimatarpeeseen. Tarkistamalla perusasiat voi jo välttyä useilta yleisiltä virheiltä. Nappaa 10 loistavaa vinkkiä!
Hyvä työhakemus on myös kieliopillisesti laadukas
Työnantaja voi saada satoja hakemuksia. Käytä hyvää kieltä ja vältä kirjoitusvirheitä. Huonosti laadittu hakemus on helppo ohittaa.
Muista päivittää työhakemus
Muista päivittää hakemuksesi uutta paikkaa hakiessasi, jos käytät pohjana aiempaa työhakemustasi. Muista päivittää myös yrityksen, avoimen työpaikan ja yhteyshenkilön tiedot. On noloa, jos hakemus on osoitettu väärälle henkilölle tai yritykselle.
Varmista, että työhakemus vastaa työpaikkailmoitukseen
Työpaikkailmoituksen tekemiseen on joku käyttänyt useita tunteja aikaa, miettien miten parhaiten kuvailisi tehtävää ja siihen soveltuvaa henkilöä. Työtä hakiessasi lue siis työpaikkailmoitus huolellisesti ja mieti, onko sinulla sopiva koulutus, työkokemus ja ominaisuudet. Kuvaile, miten juuri sinä täytät työpaikan vaatimukset.
Kohdista työhakemus
Korosta työhakemuksessasi tehtävän kannalta tärkeimpiä asioita. Tiedämme, että työhakemuksen kirjoittaminen jokaiseen työpaikkaan kohdistetusti voi olla työlästä. Samalla myös tiedämme, että työpaikasta voi kilpailla satoja hakijoita. Et erotu joukosta yleisluonteisella työhakemuksella.

Työnhakijoiden usein kysytyt kysymykset
Lue rekrytoijan vastauksetTyöhakemus ei ole elämänkertasi
Työnantaja on kiinnostunut osaamisestasi, ei elämäntarinastasi, ainakaan vielä ensimmäisessä karsintavaiheessa. Kerro siis hakemasi työpaikan kannalta oleellisia asioita. Vältä minä-sanan liiallista käyttöä, etenkin lauseiden alussa.
Aloita työhakemus vahvasti
Työhakemuksen aloittaminen on hakijoille usein hankalaa. Lukijan mielenkiinto olisi kuitenkin pystyttävä herättämään heti. Vertaa seuraavia aloituksia:
Vaisu aloitus: Pyydän ystävällisesti, että huomioitte hakemukseni myyntineuvottelijaa valittaessa.
Vahva aloitus: Haette menestyksennälkäistä myyntineuvottelijaa. Haluan kehittyä myynnin huippuammattilaiseksi, ja minulla on tehtävän edellyttämä koulutus ja kokemus.
Muista myyntipuhe
Työhakemuksesi tarkoituksena on vakuuttaa työnantaja osaamisestasi ja sopivuudestasi tehtävään. Korosta tehtävän kannalta olennaista osaamistasi, jotta työnantaja kiinnostuu sinusta ja kutsuu haastatteluun.
Esimerkki: minulla on viiden vuoden monipuolinen kokemus viestinnän tehtävistä. Verkkosivujen kehittäminen ja suunnittelu ovat erikoisosaamistani, ja hallitsen myös MS Office -ohjelmiston.
Työhakemus ei saa olla liian pitkä
Työhakemuksen tulisi olla lyhyt ja ytimekäs, mieluiten noin sivun mittainen. Tiivis ja olennaiseen keskittyvä hakemus osoittaa, että arvostat lukijan aikaa.
Lopeta vahvasti
Korosta työhakemuksen lopuksi lyhyesti vahvuuksiasi ja kiinnostustasi hakemaasi tehtävään kohtaan.
Voit päättää työhakemuksen vaikkapa näin: Minulla on kokemusta ja kunnianhimoa, enkä pelkää haasteita! Uskon vahvasti, että olen oikea valinta tehtävään. Toivon, että tapaamme pian haastattelun merkeissä.
Ole kohtelias
Puhuttele lukijaa kohteliaasti. Kiitä häntä ajasta ja mielenkiinnosta. Muista vielä loppuun allekirjoittaa hakemus. Jos lähetät hakemuksesi sähköpostitse, muista kirjoittaa saate, jossa on tervehdyksesi ja yhteystietosi.
Autamme sinua ottamaan seuraavan askeleen urallasi!
Löydä unelmatyöpaikkasi 107 avoimen työpaikan joukosta