My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Academic_Work_rekrytoijan_vinkit_tyonhaku
Työnhaku

Rekrytoijan vinkit työnhakuun

Mitkä asiat kannattaa pitää mielessä uutta tai kenties jopa ensimmäistä CV:tä, työhakemusta ja LinkedIn-profiilia laatiessa? Poimi parhaat vinkit työnhaun yhteydessä nouseviin yleisimpiin kysymyksiin.

Miten rekrytoijat löytävät hakemukseni?

Erilaisten rekrytointijärjestelmien, hakukoneiden ja hakurobottien käytön myötä avainsanojen merkitys korostuu entisestään työhakemusta, LinkedIn-profiilia ja CV:tä laatiessa. Sopivat avainsanat auttavat rekrytoijaa löytämään sinut hakutulosten joukosta, joten kannattaa miettiä tarkkaan, mitä toimiala- tai tehtäväkohtaisia avainsanoja sinun tulisi käyttää.

Kannattaako jättää avoin hakemus?

Monet uransa alkuvaiheessa olevat työnhakijat pohtivat, kannattaako avointa työhakemusta ylipäätään tehdä ja miten sellainen laaditaan. Ensiksi kannattaa miettiä, mitkä yritykset sinua erityisesti kiinnostavat ja kohdentaa avoimet hakemukset niihin.

Omasta tilanteesta kannattaa olla mahdollisimman avoin avointa työhakemusta tehdessä ja korostaa omaa asennetta sekä sitä, miksi työskentely kyseisessä yrityksessä kiinnostaa. Vaikka lähestyisit kyseistä yritystä avoimella hakemuksella, kannattaa silti pitää silmällä yrityksen avautuvia työpaikkoja ja hakea niitäkin.

Voinko leikitellä hakemuksen tyylillä?

CV:tä ja työhakemusta tehdessä kannattaa pitää mielessä, minkä alan työpaikkaa hakee ja millainen työtehtävä on kyseessä. CV ja työhakemus kannattaa räätälöidä näiden mukaan. Esimerkiksi markkinoinnin, viestinnän ja myynnin työpaikkahakemuksissa on suotavaa käyttää enemmän luovuutta ja antaa persoonan näkyä.

Mihin rekrytoijan huomio kiinnittyy työhakemuksessa?

Motivaation välittyminen työhakemuksesta on tärkein yksittäinen seikka, johon rekrytoija kiinnittää huomiota hakemusta lukiessaan. Lisäksi hakemuksesta on hyvä selvitä työnhakijan nykytila, kuten onko hakija tällä hetkellä työsuhteessa sekä työn vastaanottamiseen vaikuttavat seikat, kuten opiskelujen alkaminen tai erilaiset pidemmät reissut.

AW_image4_1200x600px.jpg

Oman alan duunit hakusessa?

Aloita etsintä

Mihin rekrytoijan huomio kiinnittyy CV:ssä?

Kaksi tärkeintä asiaa, joihin rekrytoija kiinnittää huomionsa ovat koulutus ja työkokemus, mutta näiden lisäksi muu elämä, kuten harrastukset ja kiinnostuksen kohteet, ovat rekrytoijan kannalta tärkeää tietoa. Näitä kannattaakin tuoda rohkeasti esille ansioluettelossa, etenkin niissä tapauksissa, kun työkokemusta ei ole vielä paljon.

Yleisimmät mokat työhakemuksessa ja CV:ssä

Rekrytoijan huomion voi kiinnittää myös negatiivisesti ja näistä yleisimmät mokat ovat kirjoitusvirheet tai erilaiset puhekielisyydet. Virallisessa dokumentissa tulisi aina käyttää kirjakieltä. Ennen hakemuksen lähettämistä kannattaa myös tarkistaa, että hakemuksessa on kaikki työpaikkaa haettaessa vaadittavat yksityiskohdat. CV ja hakemus kannattaa tallentaa PDF-muodossa ja nimetä ymmärrettävästi, esimerkiksi omalla ja haettavan työpaikan nimellä.

Miten erottautua massasta ja olla juuri se haettu "hyvä tyyppi"?

Omaa persoonaa kannattaa tuoda rohkeasti esiin, ja korostaa esimerkiksi omia kiinnostuksen kohteita ja vahvuuksia. Jokainen meistä on hyvä tyyppi, kun pääsee näyttämään parhaat puolensa, on innoissaan työtehtävästä ja kokee pystyvänsä hyödyntämään siinä omia kykyjään ja taitojaan.

AW_image7b_1200x600px.jpg

Ilmoittaudu head huntattavaksi - luo profiili ja tule löydetyksi!

Näin se toimii