My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image
Alanvaihto

4+1 syytä hakeutua teollisuusautomaation pariin

Automaatiosuunnittelun ja PLC-ohjelmoinnin maailma on täynnä jännittäviä mahdollisuuksia uranvaihtajille. Automaatiosuunnittelijan työnkuvan ytimessä on alan jatkuva kehittyminen sekä monipuoliset ongelmanratkaisutilanteet. Siksi onkin selvää, että teollisuusautomaatio on alana paitsi haastava, myös erittäin palkitseva ja monipuolinen.

Tutustu nyt syvemmin teollisuusautomaation maailmaan, ja selvitä, miksi se voi olla juuri se polku, jonka avulla rakennat menestyksekkään uran teollisuuden ytimessä.

Teollisuusautomaatio ja PLC-ohjelmointi avaavat ovia teknologisen vallankumouksen ytimeen, tarjoten samalla houkuttelevan mahdollisuuden uranvaihtajille tai jo alalla työskenteleville, mutta uusia haasteita kaipaaville. Automaatioasiantuntijat ovat teollisuuden kulmakiviä, jotka ohjaavat tuotantoprosesseja, tehostavat toimintaa ja varmistavat laadukkaan lopputuotteen. Mutta miksi juuri sinun kannattaisi hakeutua tähän mielenkiintoiseen maailmaan?

1 - Teknologian jatkuva kehitys

Teollisuusautomaatiossa olet alan kehityksen aallonharjalla. PLC-ohjelmointi, sensoriteknologia ja älykkäät järjestelmät muovaavat teollisuutta tehden siitä paitsi tehokkaampaa, myös turvallisempaa ja ekologisempaa. Olipa kyse sitten edistyksellisistä ohjausjärjestelmistä, älykkäistä tuotantolinjoista tai energiatehokkaista ratkaisuista, teollisuusautomaatio antaa sinulle mahdollisuuden syventyä ja omaksua tietoa alati kehittyvästä teknologiasta. Pääsetkin työskentelemään teknologisen kehityksen parissa, oppimaan uusinta teknologiaa ja olemaan mukana luomassa tulevaisuuden teollisuutta.

2 - Monipuoliset työtehtävät ja vaihtelevat projektit

Teollisuusautomaatioala tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. On ilmiselvää, että teollisuudenaloja on monenlaisia ja niissä kaikissa on omat jujunsa, haasteensa ja mahdollisuutensa. Sen lisäksi yhden teollisuuden alan sisällä projektien laajuus, sisältö ja aikataulut vaihtelevat paljonkin - kuin myös ympäristöt, joissa ne toteutetaan. Voit erikoistua käyttöönottoon, huollon ammattilaiseksi, ylläpitoon, projektinhallintaan, tiiminvetäjäksi... Mikä saa sinut syttymään? Pidä mielesi avoinna niin pääset kokeilemaan erilaisia rooleja ja kasvattamaan osaamistasi monipuolisesti. Voimme luvata, että oppiminen ja itsensä haastaminen ei koskaan loput automaation maailmassa.

3 - Arvostettu osaaminen ja vahvat kansainväliset työmarkkinat

Teollisuusautomaation osaajista on pulaa. Työmarkkinat huutavat ammattilaisia, joilla on tietotaitoa PLC-ohjelmoinnista ja automaatiojärjestelmistä - eikä vain Suomessa, vaan myös maailmalla. Teollisuus automatisoituu kaikkialla maailmalla, eikä kyse ole mistään kertaluontoisesta muutoksesta, vaan automaatiota tulee jatkokehittää myös tulevaisuudessa. Mitä enemmän kokemusta kerrytät, sitä enemmän sinun osaamisestasi tullaan kilpailemaan - ja siten myös palkkasi kehittyy! Näköpiirissä ei ole tilannetta, jossa automaatioalan osaajien tarve katoaisi maailmasta.

4 - Loputon oppiminen & jatkuva ongelmien ratkominen

Nautitko aivopähkinöistä? Rakastatko sitä, että pääset haastamaan itseäsi ja oppimaan uusia taitoja? Oletko sinnikäs ja määrätietoinen? Automaatioala kaipaa kaltaistasi ongelmanratkaisijaa. Alalla käytössä olevat teknologiat ja järjestelmät kehittyvät jatkuvasti, ja työnantajat haluavat varmistaa, että sinulla on aina ajantasainen osaaminen. Automaatioalalla pääset siis jatkamaan uuden oppimista ja itsesi kehittämistä loputtomiin ja siten pidät itsesi ja osaamisesi relevanttina.

+1 - Työ sisältää matkustamista

Jos sinulta löytyy seikkailumieltä, nautit tien päällä olemisesta, arvostat erilaisten ihmisten kohtaamista ja heidän kanssa työskentelemistä, et säpsähdä pitkittyneitäkään projekteja etkä painetilanteita - tämä voi olla unelma-ammattisi. Academy-koulutuksista valmistuvien työnkuvaan kuuluu olennaisesti matkustaminen - roolista ja toimeksiannosta riippuen helposti jopa 100–250 päivää vuodessa.

Miten pääset teollisuusautomaation pariin?

Teollisuusautomaatioon siirtyminen avaa oven uuteen ja kiinnostavaan vaiheeseen urallasi. Oli intohimosi sitten teknologia, monipuoliset työtehtävät, maailmanlaajuiset mahdollisuudet tai jatkuva oppiminen, teollisuusautomaatio voi tarjota kaiken tämän ja enemmän. Harkitsetpa uranvaihtoa tai olet jo alalla, Academic Work Academy tarjoaa sinulle mahdollisuuden aloittaa ura automaation parissa vain noin kolmen kuukauden koulutuksella!

Sytyitkö?

Tutustu Academyyn, rekrytointiprosessiimme ja usein kysyttyihin kysymksiimme. Julkaisemme koulutukset täällä, joten pidä sivua silmällä ettei hakujen startti mene sivu suun!

Alanvaihto