My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Kopio_tiedostosta_AW_Verkkosisällöt-Java_520x600_092022_(1).jpg
Alumnitarinat

“Minut on kuin tehty koodaamista varten” – Koodi saa Janin sydämen edelleen läpättämään

Kaiken takana on koodi – ja nyt sen voi oppia 12 viikossa.

Nykyisin koodi pitkälti pyörittää maailmaa – onhan koodia käytännössä kaikkialla. Siispä digitaalisen luomistyön ammattilaiset, jotka osaavat pyörittää koodia työkseen, viedään takuulla työmarkkinoilla käsistä. IT-alassa on imua myös monipuolisten tehtävien, uusien haasteiden ja lukemattomien roolien muodossa. Tämän kaiken tietävät myös Academic Work Academyn koodi- ja pilvikoulutuksista aiemmin valmistuneet Jani Huusko ja Ria Ahlström, jotka paljastavat miltä urahyppy IT-alalle koodin pariin tuntui. Lue alta, millaista työ koodin parissa on ja miten sen voi ottaa haltuun vain kolmessa kuukaudessa.

Keittiömestarin ja tapahtumakoordinaattorin roolit vaihtuivat koodiin

Kun pitkään ravintola-alalla työskennelleen Janin entinen rooli keittiömestarina ei enää tarjonnut riittävästi motivoivia työhaasteita, oli aika alkaa katsella uralle uutta suuntaa.

“Koin saavuttaneeni ravintola-alalta kaiken sen, mitä olin sieltä lähtenyt tavoittelemaan ja kaipasin uusia tuulia työelämään. IT-ala oli kiehtonut minua jo pitkään, mutta en ollut löytänyt tarpeisiini sopivaa väylää kouluttautua alalle,” Jani muistelee. Kun vastaan tuli Academic Work Academyn 12 viikon intensiivikoulutus, joka lupasi varman työpaikan valmistumisen jälkeen, oli Janin päätös sinetöity. Kahden pienen lapsen isälle pitkä koulutusaika uudelle uralle olisi nimittäin ollut mahdoton yhtälö.

Myös tapahtumakoordinaattorina aiemmin työskennellyt Ria halusi uralleen uutta haastetta ja työnkuvan laajennus teknisemmälle puolelle alkoi tuntua entistä ajankohtaisemmalta Rian toimiessa myös työpaikkansa sisäisenä ohjelmistotyökalujen käyttäjätukena. Sopivaa koulutusta valittaessa vaakakupissa painoi erityisesti toive käytännönläheisestä lähestymisestä koodaamiseen.

“Olen oppijana sellainen, että pelkkä kuuntelu ei riitä, vaan minun pitää saada kädet kunnolla saveen. Oli mahtavaa, miten paljon aikaa vietimme oikeasti koodatessa,” Ria muistelee koulutuksen parhaita puolia.

Academic Work Academyn koulutuksissa juuri käytännön tekeminen on avainasemassa siinä, että uutta tietoa voidaan sisäistää paljon lyhyessä ajassa. Koodikoulutus pitää toki sisällään myös teoriaa, mutta pääasiassa tehtäviin pureudutaan ongelmia ratkomalla, projekteihin syventymällä ja tiedonhakua tekemällä.

Korkea motivaatio yhdistää – “Tällainen kouluttautumismalli on kyllä nerokas”

Academic Work Academyn opiskelijoilla on usein takanaan erilaisia urapolkuja, vaikka alanvaihtoon on monesti lähdetty ihan samanlaisista pohjasyistä. Myös erityisen korkea motivaatio uuden oppimista kohtaan yhdistää todistetusti opiskelijoita.

“Oli käsittämättömän hienoa opiskella yhdessä ihmisten kanssa, joilla kaikilla oli huikean korkea motivaatio ja draivi koodaamista kohtaan. Harvemmin työelämässä pääsee todistamaan tilannetta, jossa tiivisti yhteenhitsautunut porukka työskentelee niin innoissaan saman tavoitteen äärellä,” Ria huomauttaa. Janin mukaan muiden kurssilaisten kanssa koulutusjaksolla koettu vahva yhteishenki paitsi kannatteli läpi vaikeidenkin aikojen, mutta toi myös turvaa ja samaistumispintaa myöhemmin uuteen työympäristöön sopeutumisessa. Koulutuksen jälkeen Jani siirtyi suoraan töihin Junior Developer konsultiksi yhdessä viidentoista muun opiskelijatoverinsa kanssa. “Tällainen kouluttautumismalli on kyllä nerokas! Koulutuksessa pääsin ensin tutustumaan tuleviin työkavereihini ja lopulta siirryimme kaikki yhdessä uuteen työympäristöön kehittämään ohjelmistoja opitun osaamisen kautta. Superjees!,” Jani kiittelee.

Vahva luotto onnistumiseen

Kolmen kuukauden intensiivinen opintojakso on yleensä yhtä tunteiden vuoristorataa, johon mahtuu paitsi haasteita myös onnistumisen kokemuksia ja sykähdyttäviä oivalluksia. Janistakin tuntui, että ensimmäiset viikot kuluivat kuin sumussa. Alun epävarman tunteen jälkeen palaset alkavat usein loksahdella paikoilleen ja rakentua uusiksi kokonaisuuksiksi, joista lopulta hahmottuu aivan uudenlainen maailma koodaamisen parissa. Näin kävi lopulta myös Janille, joka jaksoi luottaa, että vaikeat asiat helpottuvat ajan kanssa.Koulutuksessa opetellaan työkaluja, joilla voi ratkaista ongelmia. Opiskelija saa siis itselleen työkalupakin, jonka tuella voidaan rakentaa erilaisia ratkaisuja. Tämän työkalupakin pariin Janikin on palannut monesti koulutuksesta valmistuttuaan.

“Vielä kuukausia opintojen jälkeen pystyn palaamaan Academic Work Academysta saadun materiaalin pariin ja oppimaan sieltä uusia asioita, joita en ehtinyt sisäistää koulutuksen aikana. Muistiin oli jäänyt jälki siitä, että vastaus löytyy koodauskoulutuksen työkalupakista.”

Koulutus on vain lähtölaukaus uudelle uralle

Academic Work Academyn jälkeen Ria siirtyi suoraan työskentelemään yritykseen, jossa työpäivät kuluvat sovelluskehittäjänä Android-mobiilikehityksen parissa. Hänen nykyinen työnkuvansa mahdollistaa jo nyt jatkuvan kehittymisen uralla, eikä hinkua muualle ole. Työ IT-alalla on pitkälti ongelmien ratkaisemista, mutta onneksi Ria nauttii työssään eniten juuri siitä, kun saa haasteen selätettyä tai bugin korjattua.

Myös Janilla on vahva usko menestymiseen koodin parissa. Uramuutos näyttää kannattaneen ja oma paikka IT-alalla löytyneen, sillä koodaaminen saa sydämen edelleen läpättämään.

“Rakastan uudessa työssäni sitä, kun oivallan asioita koodin parissa ja saan ratkottua ongelmia. Tuntuu siltä, että aivoni olisivat kuin tehdyt tätä työtä varten ja olen viihtynyt valitsemallani tiellä todella hyvin,” Jani iloitsee. Academic Work Academyn Java Full Stack -koulutus valmentaa toimimaan monipuolisesti erilaisissa ohjelmistokehitystehtävissä. On kuitenkin hyvä muistaa, että koulutus on vain lähtölaukaus uralle, jossa valinnanvaraa riittää ja ovet ovat avoinna lukemattomiin erilaisiin IT-alan rooleihin. Kesän 2023 koulutukset julkaistaan alkuvuodesta!

Alumnitarinat