Nurdaulet.jpg
Alanvaihto

Tosielämän näköalapaikka automaatiosuunnittelijana – Nurdaulet työskentelee nosturin huipulla ympäri maailman

Lue, millaista on työ täynnä matkustamista ja uusinta teknologiaa!

Senegal, Ghana, Marokko, Saksa, Viro, Venäjä, Ruotsi, Israel ja Belgia. Viimeisen kahden vuoden aikana työ automaatiosuunnittelijana on vienyt Konecranesilla työskentelevän Nurdaulet Kurbanovin toinen toistaan korkeampien nosturien huipuille yhdeksään eri maahan.

Matkoilleen Nurdaulet pakkaa mukaan repullisen seikkailumieltä ja ripauksen huimapäisyyttä, sillä tässä työssä ei jumituta tutun ja turvallisen toimiston nurkkaan läppäriä näpyttelemään. Kun nostureita otetaan käyttöön satamissa ja terminaaleissa ympäri maailman – Nurdaulet hyppää lentokoneeseen ja matkustaa asiakkaiden luokse auttamaan käyttöönotossa.

Työ automaatiosuunnittelijana tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä maailmaa työskennellen samalla uusimman automaatiotekniikan parissa. Joko matkakuume alkoi nostaa päätään? Malta vielä hetki ennen kuin alat pakata – lue ensin Nurdauletin tarina ja hae mukaan Academic Work Academyn 12 viikon intensiivikoulutukseen, jonka päätteeksi voit työllistyä maailman johtavalle nostelaitevalmistajalle Konecranesille automaatiosuunnittelijaksi.

Rakkaus roihahti nostureihin

Automaatioinsinööriksi opiskellut Nurdaulet rakastui nostureihin vasta aloitettuaan työnsä Konecranesilla alkuvuodesta 2021.

“Urani alkupuolella matkustelin vähemmän, koska perheemme tuore koiranpentu vaati enemmän huomiota. Nykyään nautin tien päällä olemisesta ja mahdollisuudesta oppia jatkuvasti uusia teknologioita”, Nurdaulet kuvailee työtään.

Nurdauletin työpäivissä on kaksi eri puolta.

“Kun työskentelen toimistolta käsin, tuen asiakkaita etänä ja ohjelmoin muun muassa PLC-koodia jälkiasennusprojekteihin. Kun matkustan asiakkaan luokse, otamme nostureita käyttöön satamissa ja terminaaleissa.”

Välillä eteen tulee yllättäviä vikatilanteita, ja silloin Nurdaulet voi joutua lähtemään reissun päälle nopeallakin aikataululla. Automaatiosuunnittelijan rooli vaatii halua ja kykyä heittäytyä, sillä asiakkaan luona työpäivät ja -viikot voivat välillä venyä ja työskentelyolosuhteet voivat vaihdella paukkupakkasista helteisiin.

“Työpäivät nosturien käyttöönoton parissa haastavat, mutta ovat sitäkin antoisempia! Työni on oikeasti hauskaa ja työkavereiden kanssa huumori kukkii päivittäin”, Nurdaulet kertoo.

Reissunjanoisen tekijätyypin unelmaduuni

Tässä työssä pärjää reissunjanoinen tekijätyyppi, joka ei pelkää katsoa maailmaa korkeuksista käsin tai liata polviaan työn tuoksinassa. Matkustaessa kuluu yleensä viikkoja kerrallaan, joten hyvistä vuorovaikutustaidoista on hyötyä työskenneltäessä erilaisten ihmisten ja kulttuurien parissa.

Automaatiosuunnittelijalle matkapäiviä voi kertyä jopa 100-200 päivää vuodesta, mutta reissupäivien määrä vaihtelee riippuen tiimistä, johon asiantuntija Konecranesilla työllistyy. Ja mikä parasta – jos paloa löytyy ja sopiva projekti tulee vastaan, niin reissun päällä voi halutessaan olla melkein ympäri vuoden.

Entä millainen Konecranes on työnantajana?

“Konecranes on aina tarjonnut minulle uusia, kiinnostavia projekteja, joissa minun on ollut mahdollista kasvaa asiantuntijana. Työkulttuuri on lämmin ja olen oppinut älyttömästi ihan vain kysymällä asioita kollegoilta”, Nurdaulet kuvailee.

Alanvaihto