My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image
Alanvaihto

Miksi Academy? Alumnimme kertovat 12 syytä hakea kursseille ja aloittaa uusi ura IT-alalla

Ura IT-alalla kiinnostaa, mutta pohdit vielä, miksi juuri Academic Work Academy? Parhaiten sen tietävät Academyn käyneet, koulutuksista valmistuneet alumnimme.

Kysyimme C#.NET- ja Java-kurssien opiskelijoilta, miksi uudelle uralle heittäytyminen juuri Academyn kautta kannatti ja kokosimme yhteensä 12 syytä klikata itsensä testeihin saman tien.

1. UUDELLE URALLE 12 VIIKOSSA

”Mietin, että olisin hakenut yliopistolle, mutta kun on juuri viettänyt seitsemän vuotta edellisen ammatin opiskeluun, tuntui typerältä mennä taas viideksi vuodeksi kouluun. Academy tuli vastaan kuin sivuportti, jonka kautta pääsi oikaisemaan.” - Joonas

Jotta työmarkkinoilla vallitsevaan osaajapulaan voidaan vastata ketterämmin, uudelleenkoulutuksen tulisi keskittyä puuttuvien taitojen opettamiseen uuden tutkinnon tekemisen sijaan. Tästä lähdemme Academyssa liikkeelle: opetamme oikeat valmiudet omaaville ihmisille 12 viikossa ne taidot, jotka vielä puuttuvat unelma-alalle siirtymistä varten.

Vaikka 12 viikkoa riittää oikeat kyvyt omaavan kouluttamiseksi uuteen ammattiin, Academyssa kuitenkaan ole kysymys helposta quick fixistä. Kiihdytetty oppiminen edellyttää hyvien kognitiivisten taitojen ja korkean motivaation lisäksi omistautumista: valtavan tietomäärän omaksuminen vaatii aktiivista opiskelemista ja kisakestävyyttä. Eikä opiskelu suinkaan pääty valmistujaispäivän koittaessa: oppiminen jatkuu töissä koko elämän ajan.

2. OPIT KOODAAMAAN (KOODIKURSSEILLA)

”Koodaamisessa kiehtoo loputtomat ja monipuoliset ongelmanratkaisuhaasteet. Jotkut asiat on helppoja ja nopeita ratkoa, jotkut taas on haastavia ja vie aikaa.” - Ville

Koodaamisen opetteleminen haastaa niin loogista päättelykykyä kuin luovuuttakin. Se on konkreettista ongelmanratkaisua, jonka vaikutukset voivat olla hyvinkin laaja-alaisia ratkaisuja monitahoisiin haasteisiin. Vaikutusmahdollisuuksien lisäksi konsulttimme nostavat usein esiin sen, että työn jälki näkyy välittömästi ilman viivettä ja työskentely rytmittyy pienten ja isompien onnistumisten mukaan.

Tiesithän, että Academy järjestää nykyään myös runsaasti muitakin kuin koodauskursseja? Tutustu kaikkiin koulutuksiin!

3. SAAT VAKITUISEN TYÖPAIKAN

”Minulla oli vakituinen työpaikka, jossa olin ollut jo kuusi ja puoli vuotta. Uskalsin vaihtaa alaa koska tiesin, että opiskelun jälkeen on varma työ tiedossa.” - Johanna

Harva haluaa jäädä tyhjän päälle. Vaikka kuinka unelmoisimme muutoksesta ja haluaisimme hypätä kokeilemaan jotakin täysin uutta, huoli tulevaisuudesta ja toimeentulosta saattavat vaikuttaa suurestikin siihen, kuinka rohkeita valintoja uskallamme tehdä. Siksi Academyssa opiskeleminen on ilmaista ja päättyy aina vakituiseen, kokoaikaiseen työsuhteeseen.

4. SAAT JALAN IT-ALAN OVEN VÄLIIN

”Loppujen lopuksi on paljon kyse siitä, että pääsee sinne kentälle, että on jalka oven välissä ja se ensimmäinen työpaikka. Jos pelkillä omilla tiedoilla lähtisi hakemaan, se voisi olla vaikeampaa.”

  • Johannes

Academy siivittää tien uudelle uralle nopeasti mahdollistamalla työelämään siirtymisen heti tarvittavien taitojen oppimisen jälkeen. Academic Workin konsulttina pääset heti kasvattamaan osaamistasi ja kerryttämään käytännön työkokemusta. Ilman tätä taustatukea jalan saaminen oven väliin voisi olla huomattavasti haastavampaa.

5. IT-ALALLA OPPIMINEN EI LOPU KOSKAAN

”Minulla oli edellisessä työssä tullut kehityksessä seinä vastaan. Olen sellainen ihminen, että haluan koko ajan haastaa itseäni. IT-ala on siitä hyvä, että opittavaa riittää: ala muuttuu koko ajan ja on niin paljon eri asioita mitä voi tehdä.” - Nina

Teknologiat, laitteet, palvelut ja alustat uusiutuvat tällä hetkellä nopeammin kuin koskaan ennen. Siinä missä putkiradion korvautuminen suoratoistopalveluilla vei vuosikymmeniä, nykyään alustat ja palvelut korvautuvat uusilla huomattavasti nopeampaan tahtiin. Nyt alalla aloittava IT-osaaja tulee urallaan näkemään ja ottamaan haltuun lähes loputtoman määrän uusia innovaatioita – ja ehkä myös luomaan niitä.

6. RAKENNAT VERKOSTON JO ENNEN VALMISTUMISTA

”Ihan ensimmäisestä päivästä asti on ollut hyvä henki ja porukka. Kun on oppinut miten toiselta voi kysyä, apuja voi sitten kysellä työelämässäkin. Yhteystietoja on jaeltu ja ryhmiä perustettu.” - Reija

Academy on intensiivinen oppimiskokemus, mutta myös ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. Sinulla on ympärilläsi IT-alan osaajien – opettajien, kurssikavereiden ja Academy-alumnien – verkosto jo ennen, kuin valmistut työelämään.

7. RAKENNAT IT-URALLESI KESTÄVÄT PERUSTUKSET

”Jos tämä 3 kuukautta on jotain opettanut niin sen, että kaiken voi oppia oikealla asenteella. Ekalla viikolla tuntui, että tietomäärä kaatuu päälle, mutta sitten, kun koko ajan tulee uutta, oppimiseen harjaantuu ihan eri tavalla.” - Tatu

12 viikossa ei tulla mestariksi. Se on kuitenkin oikein käytettynä ja oikeanlaisiin oppimisvalmiuksiin yhdistettynä riittävä aika tukevien perustusten rakentamiselle. Academysta tarttuu matkaan iso kasa oppeja ja taitoja, joiden päälle osaamista lähdetään valmistumisen jälkeen kerryttämään omalta työpisteeltä käsin. Moni IT-konsultti pääseekin heti työt aloittaessaan tutustumaan täysin uuteen kieleen tai alustaan – mikä ei 12 viikon intensiiviopiskelun jälkeen ole enää temppu eikä mikään.

8. ET OLE YKSIN

”Kiihdytysvaihe tapahtuu vertaistuella, opettaja pitää oikealla trackilla.” - Johannes

Internet on täynnä koodaustutoriaaleja ja -ohjeita – kaikki se, mitä Academyssa opitaan, löytyisi varmasti myös googlaamalla. Academyn tehokkuus piilee kuitenkin siinä, mitä ei kotisohvalta käsin ylety saamaan: muihin ihmisiin. Opiskelu tapahtuu tiiviisti ryhmän kanssa ja etenkin lukuisat ryhmäprojektit ohjaavat konsultit oppimaan toisiltaan. Myös opettajien jatkuva läsnäolo pitää huolen siitä, että opiskelet aina oikeita asioita oikealla laajuudella ja tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

9. SUURIN OSA AJASTA KÄYTÄNNÖN HARJOITTELUA

”Kun saa vain vähän tietoa kerrallaan ja pääsee soveltamaan sitä saman tien, asiat menevät paremmin ymmärrykseen.” - Ville

Käyttämämme oppimismalli on yksinkertainen: teoriaa vain välttämätön määrä ja heti hommiin. Kiihdytetty oppiminen tapahtuu ennen kaikkea itse tekemällä ja kokeilemalla. Lyhyet introt mahdollistavat uuden tiedon nopean siirtämisen käytäntöön ja oppiminen on tehokkaampaa. Kun harjoittelun tukena on jatkuvasti taitava opettaja ja muut opiskelijat, kysymysten kanssa ei koskaan jää yksin.

10. SAAT VALMENNUSTA TYÖELÄMÄSSÄ YHÄ ELINTÄRKEÄMMÄN SOFT SKILL -OSAAMISEN KANSSA

”Academyn soft skills -koulutus opetti, miten ehkä jo ennestään tuttuja vuorovaikutus- ja tiimitaitoja voi soveltaa nimenomaan IT-konsultin työssä, esimerkiksi asiakkaan kohtaamisessa tai tiimiin sopeutumisessa monelle meistä uudessa konsultin roolissa.” - Miika

Academyn tavoitteena on lähettää Keilaniemestä maailmalle mahdollisimman hyvin varusteltuja, IT-konsultin rooliin perehdytettyjä tekijöitä. Siksi opetukseen kuuluu muun muassa myynti-, viestintä- ja vuorovaikutusvalmennusta sekä ketteriin työskentelytapoihin valmentava scrum master -koulutus.

11. KOKEMUS, JOTA ET UNOHDA KOSKAAN

”Kyllä mä vuosien päästä varmasti muistelen sitä, että uskalsin lähteä mukaan ja ohjauduin uudelle uralle. Mutta loppupeleissä ne muut ihmiset oli se, mikä oli kokemuksessa parasta ja ikimuistoisinta. – Hanna-Mari

Academy on ainutlaatuinen välitila entisen ja tulevan elämän välillä: se on kiitorata, jolla kiihdytät uudelle uralle rinnakkain muiden luokkasi konsulttien kanssa. Yhdessä koettu elämänmuutos jää muistoihin loppuelämäksi.

12. IT-ALALLA TULEVAISUUS ON AVOINNA

”Tämä kaikki on niin uutta, ettei vielä oikein edes hahmota, mitä kaikkia mahdollisuuksia on. On kivaa, kun tulevaisuus on avoinna ja oman jutun voi löytää rauhassa töissä.” - Anniina

IT-alalla riittää erilaisia tehtäviä ja rooleja. Uusia osaamistarpeita nousee jatkuvasti, eikä kukaan pysty ennustamaan, mitä kaikkea nyt IT-alalle hyppäävä tulee uransa aikana näkemään ja kokemaan. Tulevaisuudesta ei siis kukaan tiedä muuta, kuin että ala jatkaa kasvuaan eikä edes taivas ole rajana.

Mitä vielä odotat? Tutustu Academyn koulutuksiin!

Alanvaihto