Rekrytointi

Anna meidän auttaa! Henkilöstövuokraus mahdollistaa resursoinnin joustavuuden epävarmoina aikoina

Julkaistu 25.03.2020

Koronaviruksesta johtuva poikkeustilanne aiheuttaa hyvin nopeita tarpeita ja äkillisiä haasteita eri alojen yrityksissä. Olemme todistaneet, kuinka esimerkiksi asiakaspalvelijoiden tarve lisääntyy, sopimusten käsittelyyn kaivataan apua, neuvontapuhelimet ruuhkautuvat, taloushallinnon asiantuntijoiden arvo korostuu ja kysyntä IT-palveluille kasvaa.

Haluamme työllistää osaajia ja samalla auttaa yritystäsi säilyttämään palvelutasonsa maailmaamme ravistelevan poikkeustilanteen keskellä.

Yleisimpiä tilanteita, joissa eri alojen yritykset luottavat henkilöstövuokrauspalveluumme:

  • Headcount-rajoitteet hidastavat rekrytoinnin etenemistä
  • Yritys haluaa minimoida paperityön ulkoistamalla kaikki työsuhteen hallinnolliset asiat
  • Osaajia tarvitaan nopeasti työmäärän lisääntyessä äkillisesti
  • Resurssitarpeen kestoa on haastavaa ennustaa
  • Kokopäiväisen henkilöstön lomien kattamiseksi tarvitaan työvoimaa
  • Joukkopoissaolojen paikkaamiseksi tarvitaan työvoimaa

Miten henkilöstövuokraus käytännössä toimii hinnoittelun, vastuun, työsuhteen hallinnollisten tehtävien ja rekrytointiprosessin suhteen?

Helpottaaksemme olosuhteiden aiheuttamista muutoksista johtuvaa stressiä ja poistaaksemme resurssipulasta johtuvia pullonkauloja ripeästi, haluamme kannustaa yrityksiä joustavan, matalariskisen ja asiakkaalle vaivattoman henkilöstövuokrauspalvelumme pariin.

Anna meidän varmistaa, että sinulla on oikeat osaajat paikallaan. Näin henkilöstövuokraus Academic Workilla toimii:

Maksat vain toteutuneista työtunneista

Kun työllistät osaajia henkilöstövuokrauksen kautta, maksat kiinteää tuntihintaa työntekijän toteutuneista työtunneista. Mikäli työntekijä estyy tulemasta töihin, ei yrityksellesi synny kuluja. Piilokuluja ei ole, mikä helpottaa budjetointia.

Jos vuokratyösuhteen aikana yrityksellesi syntyykin tarve ja halu rekrytoida vuokratyöntekijä, on tämä aina mahdollista, kun teet yhteistyötä meidän kanssamme.

Ota yhteyttä

Me hoidamme kaikki rekrytointiprosessin ja työsuhteen hallinnolliset asiat

Rekrytointiprosessi, tuntikirjanpito, palkanlaskenta, työterveys… Kun työllistät henkilöstövuokrauksen kautta, ulkoistat kaikki työsuhteen hallinnolliset tehtävät Academic Workille. Työntekijän toteutuneista tunneista maksamasi kiinteä tuntihinta kattaa koko palvelumme.

Me kannamme vastuun konsultistamme, eli vuokratyöntekijästämme. Yrityksesi tehtäväksi jää hänen perehdyttäminen, tarvittavien työkalujen tarjoaminen sekä tehtävien suorittamisen arviointi.

Ota yhteyttä

40 000 työnhakijan tietokantamme mahdollistaa rekrytointiprosessin ripeyden

Miksi työllistää juuri meidän avullamme? Me Academic Workilla tunnemme ja tavoitamme osaajat. Meillä on yli 40 000 työnhakijan tietokanta ja modernit tekoälyyn perustuvat työkalut sen hyödyntämiseen.

Strukturoitu rekrytointiprosessimme takaa nopeuden ja laadun (myös etänä toteutettuna!), mistä kielii yli 3000 allekirjoitettua työsopimusta viime vuonna. Osaavat ammattirekrytoijamme ja yli 10 vuoden kokemuksemme korkeakoulutettujen uran alkuvaiheen osaajien rekrytoijana Suomessa takaa, että olet parhaissa mahdollisissa käsissä.

Me ratkaisemme resursointitarpeesi laadukkaasti myös poikkeusolosuhteissa!

Ota yhteyttä

Haluatko keskustella lisää tarjoamistamme ratkaisuista ja yrityksesi tarpeista?

Resursoinnin asiantuntijamme keskustelee mielellään kanssasi lisää juuri sinun yrityksesi tarpeista. Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme soittaa sinulle. Se ei luonnollisesti sido sinua mihinkään.

Toimitusjohtajamme Laura Christie: "Voitte luottaa apuumme myös nyt"

Palvelutasomme laadun takaa vahva yrityskulttuuri, toimivat työkalut ja aktiivisuus sidosryhmiämme kohtaan - myös etänä!

Lue lisää

Perehdytä uusi osaaja etänä näiden 11 konkreettisen keinon voimalla

Kun muistatte nämä 11 käytännön keinoa, nostatte niin etäperehdytyksen laatua kuin työnantajamielikuvaanne.

Lue lisää
Jaa artikkeli