My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Alanvaihto
Rekrytointi

Jo 500 uutta osaajaa helpottamaan kipeää kohtaanto-ongelmaa

AW Academy kouluttaa työmarkkinoille sellaista osaamista, mitä on muuten haastavaa löytää. Asiakkaiden tarpeiden mukaan räätälöidyistä 12 viikon koulutusohjelmista on valmistunut nyt jo yli 500 uutta osaajaa ja vauhti vain kiihtyy!

Osaajapula on puhuttanut laajasti jo useamman vuoden ajan, eikä tilanne ole parantunut – päinvastoin. Monissa yrityksissä on herätty siihen, ettei oikeita osaajia edes ole markkinoilla. AW Academy on tuonut monille yrityksille täysin uuden tavan saavuttaa se osaaminen, mitä he tarvitsevat.

– Tämä on iso luku! Se ei todellakaan vielä ratkaise osaajapulaa, mutta sillä alkaa olla jo vaikutusta. 500 on merkittävä määrä uuden uran aloittavia työntekijöitä, jotka eivät ehkä olisi saaneet samaa mahdollisuutta esimerkiksi perinteisiä koulutuskanavia pitkin. Lähes 200 on myös merkittävä määrä yrityksiä, jotka ovat Academyn kautta päässet käsiksi sellaiseen osaamiseen, jota he eivät muuten olisi löytäneet, Academic Workin toimitusjohtaja Laura Christie iloitsee.

AW Academy ei kouluta vain kouluttamisen vuoksi tai kasvattaakseen volyymia työmarkkinoilla. Koulutukset räätälöidään asiakastarpeiden mukaan ja niistä valmistuvat konsultit siirtyvät suoraan töihin asiakasyrityksiimme.

Mikä tämän on mahdollistanut?

500 konsultin rajapyykin ylittäminen on ollut mahdollista erittäin korkean asiakastyytyväisyyden ansiosta. Tutut asiakkaat palaavat takaisin vuosi toisensa jälkeen samalla, kun uudet löytävät meidät. Koulutukset ovat olleet menestyksekkäitä pohjimmiltaan siksi, että meillä kaikilla on yhtenevä tavoite: asiakas tarvitsee tiettyä osaamista, koulutukseen osallistuva haluaa oppia uutta ja siirtyä uudelle uralle ja me taas haluamme varmistaa sen, että koulutus vastaa juuri niihin tarpeisiin, mitä yrityksillä on.

Katja Miettinen

– Koulutettujen osaajien määrä sekä tyytyväiset asiakkaat todistavat sen, että 12 viikossa on todellakin mahdollista kouluttautua uuteen ammattiin. Vanha myytti siitä, että huipputekijäksi voisi tulla ainoastaan vuosien koulujen käymisen tuloksena pitää murtaa. Laadukas koulutus yhdistettynä oppien hyödyntämiseen työssä on tätä päivää, Katja Miettinen, AW Academyn toimitusjohtaja kannustaa.

– Monet asiakkaat ovat lähteneet tietylle luokalle mukaan saadakseen yksittäisen osaajan, mutta ovat sitten palanneet ja päättäneet kouluttaa itselleen kokonaisen luokan uusia osaajia.

Monipuolista porukkaa, monipuolista osaamista

AW Academy on toiminut Suomessa neljän vuoden ajan. Prosessit ovat kehittyneet ja kokemuksemme karttunut usean eri teknologian saralla. Luonnollisesti myös opettajaverkosto on kasvanut hurjasti.

Koulutuksissamme on keskitytty mm. ohjelmistokehityksen, pilvipalveluiden, data-analytiikan, testiautomaation, CRM-järjestelmien sekä mm. teollisuus- ja rakennusautomaation osaamiseen. Markkinoiden tarpeet muuttuvat jatkuvasti ja tahdissa on pysyttävä mukana. Lähdimme aikoinaan koulutuksissamme liikkeelle vahvalla Java- ja C#-fokuksella, mutta tällä hetkellä tekijöitä kaivataan selkeästi eniten pilvipalveluosaamisen puolella.

Laura Christie

– Koulutussisällön lisäksi Academyn asiakkaana pääsee vaikuttamaan siihen, ketä luokalle valitaan. Konsulttimme ovat tulleet hyvinkin erilaisista poikkitieteellisistä taustoista, joskin monella on yleensä ollut jokin aiempi korkeakoulututkinto alla, Laura kertoo.

Euroopassa IT-alan tehtävissä työskentelevistä henkilöistä 72 % on miehiä ja naisia ainoastaan 28 %. Jos ja kun IT-alan kehitys jatkuu yhtä huimana, mutta prosenttiosuudet pysyvät samoina, on vaarana, että naisista tulee niin sanotusti kakkosluokan kansalaisia. Siksi myös yhteiskunnallisesta näkökulmasta on äärimmäisen tärkeää, että työvoiman diversiteetti kasvaa, Katja painottaa.

IT-puolen koulutusohjelmistamme valmistuneista lähes 50 % on naisia.

Koulutuksissamme lähdetään liikkeelle aina siitä, mitä asiakas tarvitsee. Vaikka samalla luokalla olisi mukana monta eri asiakasta, on erittäin tyypillistä, että tarpeet ovat silti todella yhteneväiset. On ollut erittäin hienoa nähdä, kuinka yritykset, jotka saattava olla myös kilpailijoita keskenään, puhaltavat yhteen hiileen yhteiskunnallisen ongelman ratkaisemiseksi. Kohtaanto-ongelma koskee kaikkia.

AW Academy

AW Academy on yrityksen tarpeisiin räätälöitävä rekrytointi- ja uudelleenkoulutusratkaisu, jonka avulla saat uutta osaamista matalalla riskillä.

Haastamme vanhat rekrytointi- ja koulutustavat. Lue lisää yrityksille suunnatuista oppimisratkaisuistamme ja siitä, miten voimme auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaasi.