My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
kesätyöntekijä
Rekrytointi

Neljä syytä tarjota töitä myös kesällä

Päivitetty 28.11.2022

Kesätyöntekijöiden miettiminen saattaa tuntua vielä aikaiselta, mutta opiskelijat ovat jo vauhdissa etsimässä töitä ensi kesäksi. Kesätyöntekijät ovat paljon muutakin kuin lomatuuraajia tai kiireapua. Rekrytoimalla kesätyöntekijän pienennät liiketoimintasi riskejä ja saatat samalla löytää potentiaalisen yksisarvisen. Kokosimme neljä syytä, miksi työn tarjoaminen kesällä todella kannattaa.

Ansaittua lomaa vakituisille työntekijöille

On sanomattakin selvää, että kesätyöntekijät ovat suureksi avuksi, kun vakituiset työntekijät pääsevät ansaitsemalleen lomalle. Heidän ansiostaan työt tulevat tehtyä myös lomakaudella, liiketoiminta jatkaa pyörimistään ja lomia saadaan viettää rauhallisin mielin. Kesätyön ei myöskään tarvitse loppua vain kesään – onko liiketoiminnassasi kiirekausia, jolloin osaavista apukäsistä voisi olla hyötyä?

Määräaikainen tänään, vakituinen huomenna

Töiden tarjoaminen kesällä on paitsi erinomaista työnantajamielikuvan kehittämistä, myös tehokas rekrytointikanava. Tarjoamalla kesätöitä investoit tulevaisuuden osaajiin ja potentiaaliin, mutta saatat samalla löytää itsellesi osaavan vakituisen työntekijän myös pidemmässä juoksussa, kun esimerkiksi kesäapulaisen valmistuminen ajankohtaistuu. Kesätöiden tarjoaminen on helppo tapa vähentää pitkien rekrytointiprosessien määrää tulevaisuudessa ja toisaalta napata huomisen huippuosaaja ennen kilpailijoita!

Rekrytoi potentiaalia

Tänä päivänä yhä suuremmalla osalla opiskelijoista on osaamista ja kokemusta myös opintojen ulkopuolelta: osa-aikatöistä, järjestötoiminnasta, pienyrittäjyydestä tai freelancerina toimimisesta. Monipuolinen tausta on valtava mahdollisuus nuoria ammattilaisia työllistäville organisaatioille: opiskelijat eivät enää tuo mukanaan vain omaa työpanostaan, vaan tuoreita ideoita ja innovatiivisuutta. Ehkä tämän kesän työntekijäsi keksiikin täysin uuden keinon tehostaa sisäisiä prosessejanne?

Minimoi riski

Liiketoimintaan kuuluu aina tiettyjä riskejä ja moni niistä on sidoksissa henkilöstöresursseihin. Moneen tilanteeseen voi varautua ennakkoon ja osa yllättävistäkin tilanteista on jollain tapaa ennustettavissa. Ennakoi tulevia muuttuvia tilanteita ja pidä huoli, että saatavillasi on osaavia lisäkäsiä myös nopealla aikataululla. Onko tiedossa ruuhkahuippuja? Entä opintovapaita? Tai mitä jos myynti ponnistaakin uuteen ennätykseen eikä ei-oo:ta voi myydä? Kristallipalloa ei ole, mutta riskittömiä ratkaisukeinoja nopeisiinkin muutoksiin on.

Älä jää odottamaan kevättä ja valoisampia aikoja, kesärekryjen suunnittelu kannattaa aloittaa viimeistään nyt. Jätä yhteystietosi tästä niin löydämme sinulle työntekijän riskittömästi ja vaivattomasti, oli kyse sitten yhdestä henkilöstä tai useammasta osaajasta.