Rekrytointi

Neljä syytä miksi työtä kannattaa tarjota myös kesällä

Julkaistu 14.5.2020

Kesätyöntekijät ovat paljon muutakin kuin lomatuuraajia tai kiireapuja. Rekrytoimalla kesätyöntekijän pienennät liiketoimintasi riskejä ja saatat samalla löytää potentiaalisen yksisarvisen. Keräsimme neljä syytä, miksi työn tarjoaminen kesällä todella kannattaa.

Anna meidän löytää työntekijäsi

Ansaittua lomaa vakituisille työntekijöille

Sanomattakin on selvää, että kesätyöntekijät ovat suureksi avuksi, kun vakituiset työntekijät pääsevät ansaitsemalleen lomalle. Heidän ansiostansa työt tulevat tehdyksi myös lomakaudella, liiketoiminta jatkaa pyörimistään ja vakituiset työntekijät saavat lomailla rauhallisin mielin. Kesätyön ei myöskään tarvitse jäädä vain kesään - onko liiketoiminnassasi kiirekausia, jolloin osaavista apukäsistä voisi olla hyötyä?

Määräaikainen tänään, vakituinen huomenna

Töiden tarjoaminen kesällä on paitsi erinomaista työnantajamielikuvan kehittämistä, myös tehokas rekrytointikanava. Tarjoamalla kesätöitä investoit tulevaisuuden osaajiin ja potentiaaliin, mutta saatat samalla löytää itsellesi osaavan, vakituisen työntekijän myös pidemmässä juoksussa, kun esimerkiksi valmistuminen ajankohtaistuu. Kesätöiden tarjoaminen on helppo tapa vähentää pitkien rekrytointiprosessien määrää tulevaisuudessa, ja toisaalta napata huomisen huippuosaaja ennen kilpailijoita!

Rekrytoi potentiaalia

Tänä päivänä yhä suuremmalla osalla opiskelijoista on osaamista ja kokemusta myös opintojen ulkopuolelta: osa-aikatöistä, järjestötoiminnasta, pienyrittäjyydestä tai freelancerina toimimisesta. Monipuolinen tausta on valtava mahdollisuus nuoria ammattilaisia työllistäville organisaatioille: opiskelijat eivät enää tuo mukanaan vain omaa työpanostaan, vaan tuoreita ideoita ja innovatiivisuutta. Ehkä tämän kesän työntekijäsi keksiikin täysin uuden keinon tehostaa sisäisiä prosessejanne?

Minimoi riski

Liiketoimintaan kuuluu aina tiettyjä riskejä ja moni niistä on sidoksissa henkilöstöresursseihin. Moneen tilanteeseen voi varautua ennakkoon ja osa yllättävistäkin tilanteista on jotenkin ennustettavissa. Ennakoi tulevia muuttuvia tilanteita, ja pidä huoli, että saatavillasi on osaavia lisäkäsiä myös nopealla aikataululla. Onko tiedossa ruuhkahuippuja? Entä opintovapaita? Tai mitä jos myynti ponnistaakin uuteen ennätykseen eikä ei-oo:ta voi myydä? Kristallipalloa ei ole, mutta riskittömiä ratkaisukeinoja nopeisiin muutoksiin on.

Iskikö tarve lisäkäsille keskellä kesää? Satoi tai paistoi, me autamme sinua läpi kesän! Jätä yhteystietosi niin löydämme sinulle työntekijän riskittömästi ja nopeasti, oli kyse sitten kesätyöntekijästä tai syksyllä aloittavasta osaajasta!

Jaa artikkeli