My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
rekrytointiprofiili luominen
Rekrytointi

Rekrytointiprofiilin luominen – mistä lähteä liikkeelle?

Lähtisitkö rakentamaan taloa ilman perustuksia? Miksi sitten rekrytoisit ilman perusteellista profiilia?

Ihmiset ovat yrityksen suurin voimavara ja tärkein sijoitus. Oikeat ihmiset juuri sinun yritykseesi tunnistetaan laadukkaan rekrytointiprosessin kautta. Laadukas rekrytointiprosessi alkaa aina rekrytointiprofiilin määrittelystä.

Tässä kirjoituksessa jaamme ammattirekrytoijan viisi toimivaa vinkkiä rekrytointiprofiilin määrittelyyn.

Kokoa roolin kannalta relevantti tiimi

  Profiilin määrittely on tiimityötä. Huolehdi siis, että roolin kannalta oikeat ihmiset ovat läsnä. Ideaalitilanteessa rekrytoitavan tuleva esimies, tiimiläinen, sekä ammattirekrytoija istuvat yhdessä alas keskustelemaan siitä, minkälainen osaaja olisi kyseiseen rooliin sopivin.

Mikäli olet itse rekrytoiva esimies ja vastuullasi on koko rekrytointiprosessi, pyydä tiimiläisesi sekä yrityksen HR-ammattilainen mukaan.

Älä plagioi entisiä osaajiasi

  “Teemu lopetti. Tarvitsemme uuden Teemun.” Ei näin. Oli Teemu kuinka taitava ja pidetty tahansa, etsimällä ensisijaisesti uutta Teemua, suljette silmänne loistavilta hakijoilta.

Älä siis käytä samaa työpaikkailmoitusta kuin Teemua rekrytoidessa, vaan aloita puhtaalta pöydältä. Saattaa kuulostaa tehdyn työn hukkaan heittämiseltä, mutta tyhjä taulu joka rekrytointiprosessin alussa vetää teitä pois yrityksenne omasta kuplasta ja haastaa ajattelemaan jokaista roolia tuorein silmin.

Hakija ei tunne roolia, ole siis konkreettinen

Älä vain luettele, millainen hakijan tulisi olla roolissa loistaakseen, vaan kerro myös miksi. ”Toivomme sinulta järjestelmällistä otetta työhön, sillä olet samanaikaisesti vastuussa useasta eri projektista” antaa paljon enemmän kuin ”järjestelmällinen ote on avainroolissa menestyäksesi tässä roolissa”.

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tässä oiotaan mutkia ennätyksellisen paljon.

Lataa ilmainen step by step -opas, jossa käymme läpi kaikki laadukkaan rekrytointiprosessin vaiheet suosittelijoista rekrytointitesteihin.

Unohda halu ja mieti tarvetta

Kaikkea saa haluta, mutta mitä oikeasti tarvitsette? Vaatimuslista lipsahtaa helposti perjantain kauppalistaakin pidemmäksi. Hyvä kikka varmistaa, että lista pysyy kurissa, on tehdä toinen lista asioista, joita hakijalle tarjoatte.

Kun pidätte huolen, että lista tarjoamistanne asioista on tuplasti vaatimuslistaanne pidempi, on tasapaino todennäköisesti kunnossa. Kompetenssien ja taitojen priorisointi ei ole helppoa tai kivaa, mutta välttämätöntä. Sitä paitsi realistiset vaatimukset heijastuvat lopulta usein positiivisesti myös hakijamäärään. Lue lisää vaatimuslistan laatimisesta.

Ota tehot irti tekemästäsi pohjatyöstä

Perusteellisesti luotu rekrytointiprofiili toimii työkaluna koko rekrytointiprosessin ajan. Sen avulla tulisi reflektoida eri hakijoiden sopivuutta rooliin ja siihen tulisi palata ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

On helppoa luistaa profiiliin määritetyistä asioista, kun tunne vie mennessään. Muista tällöin, että profiiliin on listattu vain tärkeimmät asiat roolin kannalta. Jos niistä tingitään heti kättelyssä, saattaa lopputuloksena olla virherekry, joka ei palvele ketään.

Rekrytoinnin ei tarvitse olla joko nopea tai laadukas. Molemmat voi saada, kun toimivat prosessit ja ammattitaito kohtaavat.

Ilmaisen oppaamme avulla varmistat rekrytointiprosessisi jokaisen vaiheen laadun profiilin määrittelystä suosittelijapuheluihin. Nosta hakijakokemuksen laatua ja tunnista, sitouta ja rekrytoi parhaimmat osaajat yritykseesi. Lataa opas!

Mikäli haluat keskittyä ydinliiketoimintaasi rekrytoinnin kehittämisen sijaan, autamme mielellämme. Löydämme, houkuttelemme ja rekrytoimme parhaimmat osaajat yritykseesi ripeästi ja laadukkaasti.

_Tutustu tyytyväisiin asiakkaisiimme tai ota yhteyttä, niin kartoitetaan resursointitarpeesi yhdessä. _