My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
picture

Kouluttaudu ja työllisty Data Engineer -osaajaksi!

Houkutteleeko ura datan parissa? Yritykset panostavat nyt datan hallintaan ja ymmärrykseen – se vaatii ihmisiä, jotka kykenevät löytämään oikean datan ja pureskelemaan siitä tarvittavan kokonaisuuden. Siksi luontevasti datan pyörteissä luovivat osaajat ovat nyt kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla.

Haku on päättynyt

Parhaiden arvausten aika on ohi. Datan merkitys on kasvanut tiiviiksi osaksi kaikkea päätöksentekoa toimialasta riippumatta ja siksi ihmiset, jotka osaavat etsiä, yhdistellä, käsitellä ja visualisoida dataa sekä suunnitella ja rakentaa älykkäitä dataan liittyviä ratkaisuja viedään työmarkkinoilla käsistä. 

Järjestämme nyt mahdollisuuden kouluttautua maksuttomalla 12 viikon intensiivikoulutuksella Data Engineer -osaajaksi ilman IT-alan aiempaa taustaa – motivaatio ja kyky oppia ratkaisevat! Valmistuvia konsultteja odottaa vakituinen työsuhde ja ura IT-konsulttina Academic Workilla 

Koulutus järjestetään 22.1.-12.4.2024 virtuaaliluokkahuoneessa opettajan johdolla. Asiakasyrityksiin voi työllistyä pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella. Vahvistamme mukana olevia asiakasyrityksiä tälle sivulle rekrytoinnin edetessä. Rekrytoinnissa esittelemme sinut joko suoraan mukana olevalle asiakasyritykselle tai rekrytoimme sinut avoimeksi konsultiksi, jolloin etsimme sinulle sopivimman asiakastoimeksiannon - tämä on tyypillinen toimintatapa IT-konsultoinnin maailmassa!

Mukana olevat yritykset:

Opetus järjestetään englanniksi ja edellytämme siksi sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielitaitoa. Valmistumisen jälkeen työkielinä on suomi ja englanti, minkä takia myös suomen tulee olla sujuvaa sekä suullisesti että kirjallisesti. 

Hakuaika päättyy 19.11.2023 – aloita hakuprosessi nyt tekemällä testit! Huomaathan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja paikat voivat täyttyä ennen viimeistä hakupäivää.  

Haku tähän koulutukseen on suljettu

Katso muut koulutuksemme tai odota seuraavien koulutushakujen aukeamista!

Mitä Data Engineer tekee?

Datan parissa riittää lukemattomia erilaisia rooleja data-analyytikoista koneoppimisen asiantuntijoihin ja data-arkkitehteihin. Data Engineer suunnittelee ja rakentaa teknisiä ratkaisuja, joiden avulla dataa voidaan mallintaa, visualisoida ja analysoida. Työtehtäviin liittyy mm. integraatiot, tietovarastot, pilviteknologiat sekä päätöksenteossa tukeminen. Data Engineerejä tarvitaankin kaikenlaisissa yrityksissä liiketoimintakehityksessä - oli kyse sitten varastotilan optimoiminen, asiakaskokemuksen helpottaminen, hävikin pienentäminen tai liikenneonnettomuuksien ehkäiseminen.

Data Engineer on ennen kaikkea tekninen taituri, joka omalla työllään tekee datasta mahdollisimman käytettävää, minkä jälkeen data-analyytikko pystyy mallintamaan käsitellystä datasta organisaation päätöksentekoa tukevia analyyseja. Analyyttistä ajattelua vaaditaan kuitenkin myös Data Engineeriltä.

Academic Work Academyn koulutuksesta valmistuvien dataosaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat ja painopisteet riippuvat asiakasyrityksestä ja sen toimialasta. Kaikissa työpaikoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista perustehtävistä. Pääset kokoamaan, järjestelemään ja käsittelemään dataa sekä tekemään tulkintoja ja visualisoimaan tietoa. Kokemuksen karttuessa työn analyyttinen ja tekninen puoli kasvavat.

Tutustu Academy-alumni Hetan uratarinaan blogissamme!

Minne koulutuksen jälkeen työllistyy?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Asiakasyrityksiä tulee olemaan pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella. Rekrytoinnin viimeisessä, päätösvaiheessa sinut voidaan valita joko suoraan tiettyyn asiakasyrityksen toimeksiantoon tai rekrytoida avoimeksi konsultiksi. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa solmimme samalla tavalla koulutus- ja työsopimuksen kanssasi kuin ensimmäisessä vaihtoehdossa, ja alamme heti etsiä sinulle omaa toimeksiantoa ja asiakasyritystä. Askelmerkit ovat siis hieman eri järjestyksessä, mutta vakituinen työpaikka ja palkkaus samalla tavalla odottamassa valmistumistasi. IT-konsultoinnin maailmassa on normaalia, että toimeksiannot voivat vaihtua tai niitä voi joutua hetken odottamaan - me Academic Workilla olemme kuitenkin tukenasi kokoajan etsien sopivaa toimeksiantoa.

Mukana olevat yritykset:

Koulutuksen aikana opit

 • ymmärtämään liiketoiminnan ja datan välisen yhteyden ja hahmottamaan, miten ja millaisen datan avulla ongelmia voidaan ratkaista
 • hakemaan, muokkaamaan, korjaamaan ja tallentamaan dataa nykyisillä kehitystyökaluilla ja -teknologioilla (SQL & Python)
 • analysoimaan ja visualisoimaan dataa sekä tuottamaan organisaatiolle raportteja ja koontinäyttöjä (Python, PowerBI)
 • ymmärtämään pilvialustojen (Azure, AWS) käytön datan käsittelyssä
 • jäsentämään projektin työvaiheiksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen

Koulutuksen esiopintojen aikana perehdytään SQL:n ja Pythonin perusteisiin.

Mikä tärkeintä, koulutuksen aikana opit nopeasti kehittyvän IT-alan ykköstaidon: oppimaan oppimisen. Uudella alalla oppiminen jatkuu työssä, joten valmius ja motivaatio oppia lisää ovat avainasemassa. Koulutuksesta valmistuttuasi olet valmis työskentelemään junior-tason Data Engineer -rooleissa.

Etsimällämme henkilöllä on

 • palava halu päästä työskentelemään datan parissa ja ratkaisemaan erilaisten yritysten liiketoimintahaasteita
 • luja ja aito motivaatio sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
 • erinomaiset vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa
 • sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito: olet sujuva ja selkeä viestijä, sekä tehokas tiedonhakija molemmilla kielillä. Koulutus suoritetaan kokonaan englanniksi, mutta työssä käytettään suomea sekä englantia, minkä takia myös suomen tulee olla sujuvaa sekä suullisesti että kirjallisesti.
 • vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa

Huomioithan, että turvallisuusselvitys/huumausainetesti voidaan vaatia asiakasprojektista riippuen ja se tulee läpäistä.

Koulutuksen aikataulu

Hakuaika 9.10.-19.11.2023. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!

Startti-ilta 18.12.2023, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut (tulevat opiskelu- ja työkaverisi!) ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.

Intensiivikoulutus 22.1.-12.4.2024. Opetusta on jokaisena arkipäivänä 9–17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu ansionmenetyskorvaukseen.

Valmistujaiset 12.4.2024

Töiden aloitus 15.4.2024

Hae nyt mukaan ja aloita tekemällä testit!

Hakuprosessi

MicrosoftTeams-image_(9).png

1. Tee testit verkossa

Aloita hakuprosessi tekemällä testit, jotka mittaavat ongelmanratkaisu- ja oppimiskykyäsi sekä persoonasi soveltuvuutta intensiiviseen koulutukseen.MicrosoftTeams-image_(8).png

2. Läpäisitkö testit? Lähetä motivaatiokirje ja CV  

Saat tiedon testituloksestasi sähköpostitse 7 päivän kuluessa. Mikäli läpäisit testit, lähetämme sähköpostiisi linkin hakuportaaliin, johon pääset jättämään CV:si ja motivaatiokirjeesi. Rekrytoijamme käyvät hakemuksia läpi jatkuvasti, joten motivaatiokirje ja CV kannattaa lähettää mahdollisimman pian testitulosten saapumisen jälkeen. MicrosoftTeams-image_(12).png

3. Puhelinhaastattelu

Jos motivaatiokirjeesi vakuuttaa rekrytoijamme, varaamme sinulle ajan puhelinhaastatteluun. Pääset kertomaan lisää itsestäsi ja saat lisätietoja koulutuksesta ja siitä, mitä koulutukseen osallistuminen vaatii. MicrosoftTeams-image_(13).png

4. Haastattelu

Onnistunutta puhelinhaastattelua seuraa kutsu pidempään haastatteluun, jossa keskitymme aiemman taustan sijaan käyttäytymisen malleihisi, kuinka olet esimerkiksi ratkonut ongelmia aiemmissa työtehtävissäsi ja siihen, millaiset yhteistyötaitosi ja vahvuutesi ovat. Valmistaudu antamaan esimerkkejä ja vakuuta meidät motivaatiollasi, asenteellasi ja persoonallasi.  MicrosoftTeams-image_(11).png

5. Referenssit

Pyydämme sinulta kahden referenssin yhteystiedot. Referenssi voi olla entinen tai nykyinen esihenkilösi, kollegasi, tiimivetäjäsi tai vaikka asiakkaasi - sellainen, jonka kanssa olet aiemmin työskennellyt. Referenssiltä pyydämme kirjallisesti tai puhelimitse ulkopuolisen mielipiteen siitä, millainen olet työntekijänä ja näin pyrimme varmistamaan, että olet etsimämme uusi osaaja.

MicrosoftTeams-image_(13).png

6. Haastattelu asiakasyrityksessä

Jos tiedämme jo mihin asiakasyritykseen kurssilta työllistyisit, viimeisen haastattelun tekee asiakasyrityksen edustaja. Jos rekrytoimme sinut avoimeksi konsultiksi, et vielä tässä kohtaa tapaa asiakasyrityksen edustajia, vaan vasta myöhemmin.

MicrosoftTeams-image_(10).png

7. Tervetuloa Academic Work Academyyn

Sinä teit sen! On aika aloittaa elämäsi antoisin opiskelukokemus ja ryhtyä valmistautumaan uuteen uraasi.

Ennen yritin tehdä tuloksellista markkinointia dataan pohjautuen. Nyt olenkin toisessa päässä ja yritän muokata datan sellaiseen muotoon, että se tukisi mahdollisimman hyvin päätöksentekoa.

- Viia, Academic Work Academyn alumni