Koronavirusohjeistus Academic Workin konsulteille

Coronavirus guidelines in English

Päivitetty 27.03.2020

Uuden vuoden aikoihin koronavirus levisi Hubein provinsissa, Kiinassa. Academic Work on siitä lähtien tarkkaillut viruksen kehittymistä eri tietolähteistä ja pääasiallisesti olemme seuranneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Ulkoministeriön, European Centre of Disease Controlin (ECDC) ja WHO:n antamia tietoja ja suosituksia.

Kokosimme asiaan liittyen ohjeistuksen sinulle, Academic Workin konsultti. Ohjeistuksemme pohjautuu yllä mainittujen viranomaisten suosituksiin, ja tulemme päivittämään sitä niiden mukaan.

Tahtotilamme on yhdessä estää koronaviruksen leviämistä noudattamalla viranomaisten ohjeistusta. Meille on tärkeintä, että ihmisemme pysyvät terveinä ja turvassa.

Ohjeistus

Etätyö

Tarpeettoman kontaktin välttämiseksi kannustamme etätyöskentelyyn. Kaikki konsulttimme ovat etätyövakuutettuja, mikä tarkoittaa, että vakuutuksesi on voimassa työskennellessäsi etänä Suomessa. Muistathan sopia etätyöskentelystä asiakasyrityksen lähiesihenkilösi kanssa, jotta sinulla on varmasti tarvittavat työkalut etätyön tekemiseen.

Mikäli tietokoneesi on jäänyt töihin ja sinun on jäätävä karanteeniin kotiin, voit pyytää kollegaasi lähettämään tietokoneen taksilla ja hakea kulukorvausta taksimatkasta.

Hygienia

Hygieniasta huolehtiminen on tärkeää viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Siksi kehotamme tutustumaan Työterveyslaitoksen virallisiin ohjeisiin hygienasta huolehtimiseen ja toimimaan niiden mukaisesti.

Sairastuminen: Miten toimia, jos havaitset oireita, jotka ovat liitettävissä koronavirukseen?

  • Mikäli olet työpaikallasi, lähde välittömästi kotiin. Mikäli työskentelet etänä kotoota, pysy kotona.
  • Ilmoita asiasta sekä Academic Workin konsulttipäälliköllesi että suoralle esihenkilöllesi.
  • Muutimme sairauspoissaolokäytäntöämme poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Konsulttimme voivat toistaiseksi olla viisi (5) päivää sairauslomalla omalla ilmoituksellaan, eli ilman lääkärintodistusta. Aiemmin määrä oli kolme päivää.
  • Toimi Työterveyslaitoksen ohjeistuksen mukaan: Mikäli oireet ovat lieviä, sairasta kotona. Soita terveyskeskukseesi, työterveyshuoltoosi (Terveystalo) tai terveydenhuollon päivystykseen, jos oireesi jatkuvat kauan, oireesi muuttuvat vakaviksi tai sinulla on hengenahdistusta.

Ulkomaanmatkailu

  • Ulkoministeriön suositusten mukaan kaikkea ulkomaille matkustamista tulisi välttää.
  • Jos palaat ulkomaanmatkalta, on suositeltavaa pysyä kotona ja työskennellä etänä kaksi viikkoa matkan jälkeen.
  • Voit seurata Ulkoministeriön ajankohtaista ohjeistusta matkustukseen liittyen täältä.

Ohjeistus koskien hallituksen ilmoittamia päätöksiä ma 16.3.

Hallituksen päätöksen mukaisesti koulut on suljettu ja päiväkoti-ikäiset lapset on suositeltavaa pitää kotona. Mikäli sinulla herää kysymyksiä töiden järjestämisestä poikkeustilanteesta johtuen, otathan herkästi yhteyttä Academic Workin konsulttipäällikköösi ja/tai asiakasyrityksen lähiesimieheesi.

Liikkumisrajoitukset

Kehotamme konsulttejamme seuraamaan Uudenmaan maakunnan eristämistoimenpiteisiin liittyvää ajankohtaista ohjeistusta Sisäministeriön sivuilta sekä Valtioneuvoston sivuilta.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä asiaan liittyen johtuen esimerkiksi siitä, että työssäkäyntisi on mahdotonta järjestää etänä ja se edellyttää Uudenmaan maakunnan rajan ylittämistä, otathan yhteyttä omaan konsulttipäällikköösi, niin autamme.

Ohjeistuksen lisäksi, pidäthän itsesi ajan tasalla asiakasyrityksen ohjeistuksista ja käytännöistä.

Mikäli sinulla on huoli terveydestäsi tai haluat keskustella asiasta, ethän epäröi olla yhteydessä konsulttipäällikköösi. Olemme apunasi ja tukenasi tässä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Ajantasaisen ohjeistuksemme toimintaohjeista löydät jatkossakin tältä kyseiseltä sivulta.

Parhain terveisin,

Me Academic Workilla

Jaa artikkeli