My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Maksuton mallipohja työhakemukselle

Työhakemuksen mallipohja

Hyvän ja kohdennetun työhakemuksen, taikka motivaatiokirjeen, kirjoittaminen on yksi tärkeimmistä työpaikan saamiseen johtavista askeleista. Mallipohjastamme löydät ohjeet siihen, mitä hakemuksesta yleisimmin tulisi löytyä sekä minkälaisella jäsentelyllä viesti menee parhaiten perille.

Kurkkaa myös 10 vinkin artikkelimme, josta löydät vinkit siihen, miten kohdistat hakemuksesi juuri haluamaasi työpaikkaan ja maksimoit mahdollisuutesi tulla valituksi!

Katso 10 vinkkiämme toimivaan työhakemukseen

Näin käytät työhakemuspohjaa

Mallipohjassa on kaksi kirjoittamista ohjaavaa ominaisuutta: rakenne sekä tekstin virkaa toimittavat kirjoitusohjeet.
Emme kirjoittaneet pohjaan hakemusta valmiiksi, sillä toimiakseen toivotulla tavalla, jokaisen hakemuskirjeen tulisi olla ainutlaatuinen sekä haettavaan työpaikkaan tarkasti kohdistettu.

Visuaalisia elementtejä voit lisätä makusi mukaan, mutta kirjeen keskiössä tulisi olla itse teksti. Moniin työpaikkoihin haetaan nykypäivänä verkkolomakkeella, joten visuaalisemmalle esitystavalle ei siitäkään syystä aina ole sijaa.
Pituuden suhteen nyrkkisääntönä voi pitää enintään 4-5 kappaletta sekä sitä, ettei A4-kokoinen arkki tule ääriään myöten täyteen fonttiko'oilla 10-12.

Visuaalisesti erottuvaan hakemukseen löydät helposti mallipohjia netistä, esimerkiksi Canvasta

enter image description here

Lataa työhakemuspohjaexpand_more

Vältä näitä virheitä työhakemuksessa

  • Kyseessä ei ole CV, eli kaikenlaista listamaista muotoilua tulee välttää
  • Hakemus ei myöskään ole blogikirjoitus, joten monipolviset ajatuksenkulut selityksineen kannattaa suosiolla jättää pidempiin teksteihin. Pitäydy faktoissa ja perustele väitteesi selkeillä syy-yhteyksillä. Tästä esimerkkinä: "Johtamiskokemusta olen kerryttänyt lähiesimiestyön lisäksi armeijasta, jossa Alikersantin arvoon kuuluu olennaisena osana joukon johtaminen, myös vaativissa tilanteissa"
  • Vältä jaarittelua ja liikoja adjektiiveja sekä huolehdi ensisijaisesti vastaavasi työpaikkailmoituksessa esitettyihin toiveisiin ja vaatimuksiin.
  • Älä unohda oikolukua! Kieliasun ei tarvitse olla täydellistä, mutta jo muutamalla kirjoitusvirheellä tai vaikeasti luettavalla lauseella annat itsestäsi epäedullisen kuvan.

Ainakin nämä löytyvät hyvästä hakemuksesta

  • Vastaus siihen, miksi haet juuri tähän tehtävään.
  • Selkeimmät syyt, miksi erottuisit parhaana kaikista muista hakijoista
  • Hakemuksesta tulee hyvin esille, että olet lukenut sekä sisäistänyt työpaikkailmoituksen
  • Innostuksesi tehtävää kohtaan sekä terve itsevarmuus osaamistasi oman osaamisesi suhteen välittyvät lukijalleLisää vinkkejä löydät kattavasta blogikirjoituksestamme alta

Mitä eroa on hakemuksella ja CV:llä?

Curriculum Vitae, eli CV - suomeksi Ansioluettelo, tiivistää työ- ja elämänkokemuksestasi haettavan tehtävän kannalta oleelliset asiat yhteen asiakirjaan. Sen tärkein tarkoitus on antaa sinusta rekrytoijalle yleiskuva, joka tulee ilmi vain lyhyellä vilkaisulla. Hakemus-, tai motivaatiokirjeen tarkoituksena taas on kertoa, miksi juuri sinä haet juuri tähän tehtävään sekä sanallistaa, miten olet kokemustasi ja taitojasi osannut työssäsi hyödyntää. Tavoitteena on korostaa vahvuuksiasi ja luonnettasi tavalla, joka samalla osoittaa ymmärryksesi haettavan tehtävän luonteesta ja rekrytoivasta yrityksestä.

Haluatko vielä lisää vinkkejä CV:n ja hakemuksen tekoon, tai oletko jo valmistautumassa työhaastatteluihin? Siinä tapauksessa nappaa työnhakuvinkit talteen alla olevista artikkeleista