Henkilöstövuokraus edut - mitä hyötyjä siitä on?

Henkilöstövuokrausyrityksen käyttämisessä on monia etuja. Henkilöstövuokraus on joustava ratkaisu, jossa vuokraatte ainoastaan tarvitsemanne osaajan tarpeenne mukaan. Te päätätte, kuinka monta päivää tai tuntia viikossa vuokratyöntekijää tarvitaan.

Henkilöstövuokrauksessa on myös se etu, että henkilöstövuokrausyritys auttaa koko rekrytointiprosessin ajan. Rekrytointiprofiili, työpaikkailmoitukset, haastattelut ja työsopimuksen allekirjoittaminen ovat asioita, jotka henkilöstövuokrausyritys hoitaa – ja pitää teidät tietysti ajan tasalla! Henkilöstövuokrausyritys vastaa myös työnantajapuolesta ja kaikista työsuhteen hallinnollisista tehtävistä.

Henkilöstövuokrauksen hyödyt ja haitat

Henkilöstövuokrausta voidaan pitää usein epävarmana palkkaamismuotona konsultille, koska kyse ei ole aina pitkäaikaisesta työsuhteesta. Yleinen käsitys on myös se, että henkilöstövuokraus tarkoittaa, että henkilöstövuokrausyritys lähettää konsultteja toimeksiantoihin valmiista konsulttiverkostostaan. Siihen Academic Work ei kuitenkaan usko.

Me toteutamme aina yksilöidyn rekrytointiprosessin jokaista tehtävää varten, jotta löydämme juuri sen henkilön, joka soveltuu tehtävään parhaiten.

Henkilöstövuokrauksena alkaneet toimeksiannot on aina myös mahdollista muuttaa rekrytoinneiksi, mikä tarkoittaa että konsultti siirtyy teidän yrityksenne palkkalistoille. Työelämässä on jatkuvasti muuttuvia tilanteita, minkä takia myös palvelumme ovat joustavia.

Henkilöstövuokrauksen opas - mitkä ovat hyödyt ja miten se toimii?

Henkilöstövuokraus, erityisesti ensi kertaa sitä hyödyntävälle, saattaa arveluttaa. Siksi loimme tiiviin mutta kattavan oppaan, jonka avulla ymmärrät henkilöstövuokrausta paremmin.

Oppaan avulla tiedät:

Lataa opas

Keskustellaanko lisää henkilöstövuokrauksesta?

Mikäli haluat meidän yhdessä kartoittavan resursointitarpeenne, tai ratkaisevan olemassa olevan resursointihaasteenne, jätä yhteistytietosi alla olevalla lomakkeella, niin sovitaan tapaaminen.

Näin pääsemme tutustumaan puolin ja toisin ja kartoittamaan, voisimmeko olla tuleva rekrytointikumppaninne ja auttaa yhden tai useamman osaajan löytämisessä.

Jaa artikkeli