Työ & ura

Jessen uratarina - matka myyntijohtajaksi

Harva 28-vuotias on rakentanut uransa siihen pisteeseen, että voi ylpeänä todeta toimivansa myyntijohtajana merkittävässä yrityksessä - ja vieläpä täysin ansaitusti. Lue, kuinka kauas sinnikkyys, uskallus ja ripaus onnea voivat kantaa. Tutustu myyntijohtajamme Jessen uratarinaan ja poimi parhaat vinkit menestykseen!

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Jesse Nurkkalan kiinnostus myyntiä ja markkinointia kohtaan sai alkunsa opiskelujen ja edellisten työtehtävien saattelemana. Ura Academic Workilla alkoi vuonna 2015. Jesse kuvailee olleensa oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sillä rekrytointikonsultti haastatteli häntä alunperin toiselle yritykselle töihin. Rekrytointiprosessin aikana Jessen potentiaali huomattiin ja hänelle tarjottiin Account Managerin työtehtäviä Academic Workilta. ”Sanoin heti, että totta kai lähden!” Siitä hetkestä lähti myös Jessen ura nousukiitoon.

Matkan alku ei ollut mutkaton

”Koin konkreettisen, ison haasteen aloittaessani työt. Minulla meni normaalia kauemmin saada tuloksia myynnistä”, Jesse sanoo. Vaikka puhutaankin vain parista kuukaudesta, niin se tuntui kunnianhimoiselle ja tulokseen tottuneelle Jesselle isolta vastoinkäymiseltä ja kynnykseltä, mikä oli ylitettävä heti. “Hyvästä itseluottamuksesta huolimatta mietin, enkö pärjääkään tässä työssä.”

Jesse ei kuitenkaan heittänyt hanskoja tiskiin, päinvastoin. Hän tiesi, että kynnyksen yli oli noustava ja luotettava omaan onnistumiseen. Sinnikkyys ja yritteläisyys palkittiin – Jesse nimettiin lopulta vuoden tulokkaaksi (Rookie of The Year). ”Se oli sellainen glorian-hetki ja mahtava tunnustus”, muistelee Jesse hymyillen.

Uralla eteneminen vaatii kykyä oppia ja intoa kehittyä

Puoli vuotta Account Managerina toimimisen jälkeen Jesse haki päätoimisen pestinsä lisäksi myös Sales Coach -tehtäviin mentoroimaan uusia tulokkaita. Tiimiesimies hänestä tuli vuosi aloittamisensa jälkeen, mikä oli hänelle henkilökohtaisesti tärkeä saavutus. Jessen mielestä tärkeintä on uskaltaa hypätä mukaan, vaikkei olisikaan varma mitä hyppy tuo tullessaan. Jesse virnistää ja kertoo uskovansa sir Richard Bransonin ajatukseen ”Sano kyllä ja mieti toteutusta sen jälkeen.”

Uralla etenemiseen on tarvittu muutakin kuin uskallusta. ”Uskon itse siihen, että kyky oppia ja into kehittyä vie uralla eteenpäin.” Jessen mukaan rohkeus esittää uusia ideoita kertoo motivaatiosta ja halusta kehittää asioita uudelle tasolle. “Itse omaksun uusia asioita nopeasti ja kokonaiskuvien hahmottaminen tulee minulta luonnostaan. Tämän vuoksi pystyn hahmottamaan meidän tekemää bisnestä ja sitä kautta luomaan itsekin uusia ideoita.”

Avain onneen on kuitenkin löytää intohimo tekemistään kohtaan. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että ensimmäisestä päivästä lähtien rakastat mitä teet, vaan opit rakastamaan, Jesse muistuttaa. “Kun löydät intohimon, motivoidut aidosti. Tällöin se ei ole päälleliimattua. Aito motivaatio huomataan ja palkitaan usein tarjoamalla enemmän vastuuta”, Jesse lisää hymyillen.

Yrityskulttuuri ja työporukka, jotka puskevat kohti menestystä

Jessen mukaan myös Academic Workin yrityskulttuuri ja nuorista ammattilaisista koostuvan työporukan aikaansaama fiilis luovat parhaan mahdollisen perustan tekemiselle. ”Tämä tuntuu enemmän kaveriporukan yhteiseltä harrastukselta, jossa tehdään sitä omaa juttua”, nauraa Jesse. Hän kokee sosiaalisista taidoistaan olleen paljon apua. ”Tulen helposti toimeen muiden kanssa ja rakennan mielelläni ystävyyssuhteita kollegoiden kanssa.”

Strategiatyö ja vastuu tuntuvat omilta

Nyt, vain kaksi ja puoli vuotta myöhemmin, Jessestä tuli Academic Workin myyntijohtaja – Head of Sales. ”Tämä tuntuu uskomattoman hienolta”, hehkuttaa Jesse. Uudessa roolissaan hän vastaa Suomen myyntiorganisaatiosta ja -prosessista. Hän kokee, että pesti on juuri häntä varten, sillä hän nauttii erityisesti strategisen tason työstä.

Vaikka ura onkin nousukiidossa, ei se tarkoita vielä matkan loppumista. “Odotan erityisesti, että pääsen oppimaan ja kehittämään asiantuntijuuttani lisää”. Erityisesti hän haluaa ansaita kollegoiden ja sidosryhmien arvostuksen osoittamalla olevansa uuden nimityksensä arvoinen.

Uutena myyntijohtajana hän lähtee kehittämään Academic Workin toimintaa kohti 100 miljoonan liikevaihtoa. ”Yrityksellämme on isot tavoitteet. Haluamme olla henkilöstöpalvelualan viiden suurimman yrityksen joukossa ja vaihtaa 100 miljoonaa euroa vuoteen 2022 mennessä. Se tulee vaatimaan meiltä entistäkin suurempia kehitysharppauksia tulevina vuosina.”

Jaa artikkeli