My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Academic work toimitusjohtaja
Työ & ura

Katja Miettinen Academic Workin toimitusjohtajan sijaiseksi

Academic Workin toimitusjohtaja Laura Christien jäätyä äitiyslomalle, siirtyi Katja Miettinen luotsaamaan yritystä. Miettinen on aikaisemmmin toiminut Academic Work Finlandin markkinointi- ja viestintäjohtajana.

Lue alta minkälaisia ajatuksia Katjalla on siirtyessään ruoriin poikkeuksellisena vuonna ja siitä, mikä on Katjan lempipaikka AW:n toimistoilla.

Academic Work Katja Miettinen

Vuosi 2020 on toden totta ollut arvaamattomuutta täynnä. COVID-19-pandemia on iskenyt voimalla ja pakottanut yritykset kaikkialla maailmassa happotestiin.

Laura Christie ja Katja Miettinen johtivat alkuvuoden ajan Academic Workia yhteistyössä. Sittemmin Laura on siirtynyt ansaitulle äitiyslomalle ja Katja ottanut ruorista tiukasti kiinni.

Kun Katjalta kysyy, minkälaisena hän näkee henkilöstöpalvelualan tulevaisuuden, huomaa hänestä välittömän innostuksen.

On selvää, että pandemia on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen meidän alaan, mutta näen tilanteessa myös paljon mahdollisuuksia. Yritykset ovat tämän vuoden aikana ottaneet käyttöön uusia toimintatapoja, ja uskon, että yritykset uskaltavat nyt myös katsoa pidemmälle tulevaisuuteen ja investoida osaamiseen. Osaavan työvoiman tarve ei ole poistunut!

Työn murros tulee nopeutumaan entisestään ja monet muuttuneet työskentelytavat jäämään pysyviksi ratkaisuiksi. Samaan aikaan kohtaanto-ongelma on edelleen läsnä ja tarve räätälöidyille ratkaisuille entistäkin voimakkaampi. Meidän tulee olla valmiita tarjoamaan asiakkaillemme entistä yksilöidympiä ja monipuolisempia palvelumalleja, ja toisaalta tukea heitä murroksessa.

Meihin on ennenkin turvauduttu hyvinä ja vaikeina aikoina. Me olemme tukenanne nytkin!

Erilaiset ennusteet ja tutkimukset talouden tilasta ennustavat toisenlaisia aikoja yrityksille ja työmarkkinoille, mutta Katja on vakuuttunut, että osaamista tarvitaan edelleen:

Meidän tulisi alkaa puhua enemmän potentiaalista ja sen tunnistamisesta. Suomen koulutustaso on edelleen korkea ja tämän päivän nuorilla ammattilaisilla on valmistumisen kynnyksellä yhä monipuolisempaa kokemusta, esim. järjestökentältä, osa-aikatöistä ja pienyrittäjyydestä.

Osaamisen ja potentiaalin yhdistelmän tunnistaminen on avainasemassa tämän päivän asiantuntijarekrytoinneissa ja meidän tehtävä Academic Workilla on toimia asiakkaidemme tutkana. Meihin on turvauduttu ennenkin niin hyvinä kuin huonoina aikoina, ja olemme nytkin asiakkaidemme ja konsulttiemme tukena.

Ongelmanratkaisua tutuin ja uusin metodein

Yritykset kohtaavat tänä päivänä hyvin erilaisia henkilöstöön ja rekrytointiin liittyviä haasteita, minkä takia innovointi on keskeinen osa Academic Workin toimintatapaa.

Perinteisemmät henkilöstövuokraus- ja rekrytointipalvelut ovat korostetun tärkeitä alati muuttuvassa toimintaympärisössä. Kohtaanto-ongelmaa ratkaisemaan tarvitaan näiden palvelumallien lisäksi myös uudenlaisia toimintatapoja, minkä takia olemme viime vuosina tuoneet markkinoille Academic Work Academyn ja tuoreimpana Crowd Collectiven. Me haluamme olla eturintamassa luomassa uudenlaisia palvelumalleja, jotta yrityksillä on saatavilla juuri sellaista osaamista mitä he tarvitsevat. Lanseerasimme Academy-konseptin Suomessa vuonna 2017 ja sen jälkeen olemme kouluttaneet jo yli 300 osaajaa uudelle uralle. Myös Crowd Collectiven ensiaskeleet ja kiinnostus sen palveluita kohtaan ovat olleet lupaavia!

Vain yhden puhelun päässä!

Katjalle tärkeintä johtajana on keskittyä ihmisiin ja kulttuuriin - niiden vaaliminen on tärkeää oli ajat millaiset tahansa.

Viisaus lähtee organisaatiosta. Haluan olla korvat höröllä kaikkien ilonaiheille ja murheille, onnistumisille ja oppikokemuksille.

Lempipaikkani toimistoillamme olisikin kahvikoneen luona, vaikken juuri kahvia juo. Se on ollut täydellinen kohtaamispaikka, jossa pääsee parhaiten vaihtamaan kuulumisia ja kohtaamaan niin meidän työnhakijat, asiakkaat, konsultit kuin työntekijät.

Nyt etätöiden aikaan en valitettavasti pääse kahvikoneelle juttelemaan. Sen sijaan olen aina yhden puhelun päässä oli asia kuinka pieni tai suuri tahansa!

Lisätiedot ja yhteydenotot