My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
headhuntattu_Miina
Työ & ura

Miina kävi kymmenissä haastatteluissa, mutta lopulta hän sai työn, jota ei itse hakenut

Tuntuu vähän tuhkimotarinalta, toteaa Miina Vähäjylkkä viitaten omaan uraansa. Perinteisesti alkanut työnhaku toi Miinalle useita haastatteluita, mutta paikan nappasi aina joku kokeneempi hakija. Muutos tapahtui silloin, kun Miina tarttui tilaisuuteen, jota ei ollut edes itse ajatellut.

Hänet nimittäin headhuntattiin rooliin, josta muodostui myöhemmin unelmaduuni. Mitä headhunttaus käytännössä tarkoittaa? Se selviää alta!

Tiesitkö että, kenellä tahansa nuorella ammattilaisella on mahdollisuus tulla headhuntatuksi kauttamme. Luomalla profiilin varmistat, että rekrytoijamme voivat löytää juuri sinut! Samaisella profiililla voit myös vaivattomasti hakea niin montaa työpaikkaa kuin haluat. Lue lisää headhunttauksesta >>>

Perinteinen työnhaku ei tuonut toivottuja tuloksia

Miina Vähäjylkkä oli samassa tilanteessa kuin moni silloinen luokkakaveri: markkinoinnin opinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa alkoivat olla loppusuoralla ja haaveissa siinsi ensimmäinen kokoaikainen työpaikka. Markkinoinnin työkokemusta löytyi jo valmiiksi hiukan, joten lähtökohdat kohti oman alan unelmaduunia olivat hyvät.

Miina aloitti työnhaun innokkaasti. Hän haki kymmeniä töitä ja eteni hyvin haastatteluihin. Pian tilanne kääntyi kuitenkin turhauttavaksi, sillä Miina jäi aina kakkoseksi kokeneemmalle hakijalle.

Mistä löytyisi työ, jossa pääsisi todistamaan taitonsa?

Miina päätyi Academic Workin sivuille ajatellen, että kokemusvaatimus ei varmaan olisi korkeakouluopiskelijoihin ja vastavalmistuneisiin keskittyvällä rekrytointiyrityksellä tärkein kriteeri.

Avoimia työpaikkoja selatessaan osaaminen ja vaatimukset tuntuivat kohtaavan Office Coordinator -tehtävän kanssa, joten Miina päätyi hakemaan sitä ensimmäiseksi. Hän eteni pian Academic Workin haastatteluun, jossa hänet haastatteli rekrytointipäällikkö Tuua.

Kompetenssipohjainen haastattelu sujui mukavasti ja Miina koki, että haastattelu haastoi häntä sopivasti. Myös Tuua oli vakuuttunut ja Miinan tie etenikin asiakashaastatteluun. Valitettavasti tälläkään kerralla Miina ei tullut valituksi tehtävään.

Työpaikka modernin rekrytoinnin keinoin

Tuuan ja Miinan yhteistyö ei kuitenkaan päättynyt kielteiseen päätökseen, vaan Tuua alkoi aktiivisesti esitellä Miinaa myös muihin hakuprosesseihinsa. Kyseessä oli molemminpuolinen win-win tilanne, joka kuitenkin tarjosi työnhaun kanssa tuskailevalle Miinalle helpotusta.

Tuuan merkitys työnhaussa oli todella suuri! Tuntui hyvältä, että oltiin yhteydessä ja tarjottiin pääsyä haastatteluun. Tuua oli myös tosi kannustava ja laittoi esimerkiksi tsemppiviestin ennen haastattelua, kun oma usko onnistumiseen alkoi jo olla koetuksella.

Muutaman hakuprosessin päätteeksi Tuua jälleen soitti ja kertoi Miinalle juuri aukeamassa olevasta toimistoassistentin hausta. Miina oli alkuun epäileväinen, koska tehtävä ei aivan vastannut hänen hakutoiveitaan markkinoinnin parissa. Tuua kuitenkin kertoi, että yrityksessä oli pidemmällä tähtäimellä tarvetta myös markkinointiosaajalle.

Miina päätti lopulta mennä haastatteluun avoimin mielin. Haastattelu oli lyhyt ja Miina pelkäsi entisten tapausten toistuvan. Seuraavan kerran Tuua kuitenkin soitti hyviä uutisia: hänet oli valittu tehtävään! Miina päätti ottaa tarjotun työn vastaan.

Rekrytointipäällikkö Tuua kommentoi

Miina oli alun perin mukana ensimmäisissä hauissani, joita pöydälleni tuli. Hän oli mukana myös monessa muussa haussa, koska oli monipuolinen ja laajasti koulutettu kandidaatti. Alderin kohdalla ajattelin, että talo sopisi hänelle. Tiesin myös heidän tarvitsevan tulevaisuudessa markkinointiosaajaa, mikä sopi täydellisesti Miinan urahaaveisiin. Ne haaveet nyt sitten joulukuun alusta toteutuivatkin.

Vastaanotettu työ johti unelmaduuniin

Työ, johon Miina palkattiin, oli toimistoassistentin sairaslomasijaisuus lakitoimisto Alder & Soundilla. Työnkuvaan kuului alkuun tavallisia toimistotehtäviä. Markkinointiurasta haaveillut Miina otti kuitenkin oma-aloitteisesti vastuulleen myös yrityksen markkinoinnin kehittämisen. Hän loi muun muassa markkinointisuunnitelman, koska edellinen ei ollut enää ajan tasalla.

Miinan työn jälki vakuutti asiakasyrityksen nopeasti: hänet rekrytoitiin asiakkaalle vain muutama kuukausi vuokratoimeksiannon alkamisesta. Samalla työnkuvan painopiste siirtyi markkinointiin.

Tällä hetkellä Miinan työpäivät ovatkin iloista ”sekametelisoppaa”, joihin sisältyy erilaisia markkinointiin liittyviä työtehtäviä aina somemarkkinoinnista brändin rakentamiseen ja kilpailija-analyyseihin. Toisinaan Miina pääsee hyppäämään jopa AD:n tehtäviin!

Työssä on hienoa sen monipuolisuus. Luovuutta ja täsmällisyyttä on hyvässä suhteessa ja työ on sopivasti haastavaa. Se pitää motivaatiota hyvin yllä. Parasta kuitenkin on, että työ on täysin omannäköinen!

Työ, joka alkoi sairaslomatuurauksesta, muuttui nopeasti oman alan työksi, jota Miina oli alun perin kuumeisesti metsästänyt. ”Tuntuu vähän tuhkimotarinalta itsestäkin”, Miina toteaa tyytyväisenä.

Kuten Miinan tarina osoittaa, profiilin luominen todella kannattaa!

Yhä useampi ammattilainen headhuntataan rooliinsa ilman perinteisen työnhaun kaavoja, aivan kuten Miinakin. Haluatko olla yksi heistä?

Ilmoittaudu headhuntattavaksi